Ειδήσεις και ΝέαΕκκλησία

Παναγία Σουμελά: Οι τουρκικές αρχές έδωσαν τελικά την απαιτούμενη άδεια για λειτουργία τον δεκαπενταύγουστο.

Πηγές από το Οικουμενικό Πατριαρχειο αναφέρουν ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικων έδωσε προφορική άδεια για τη λειτουργία. Η σχετική άδεια πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, επίσημα, τις επόμενες ημέρες.

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προηγήθηκαν, όταν έγινε γνωστό προ ημερών ότι οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για τον φετινό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή της Παναγιάς Σουμελά, τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τουρκικές Αρχές παρουσιάζονται τελικώς να δίνουν τη σχετική άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι ο εορτασμός θα τελεστεί κανονικά, όπως είχε γίνει άλλωστε και τα περασμένα χρόνια.

Το περασμένο έτος όπως και το 2021 ο εορτασμός είχε τελεστεί κανονικά στην αναστηλωμένη Μονή, η οποία είχε παραμείνει κλειστή από το 2015 λόγω εργασιών στερέωσης και αναστήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 20 Ιουλίου, είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Γνωρίζεται διά τοῦ παρόντος εἰς τούς ἐνδιαφερομένους εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι ἐφέτος δέν θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν ἱστορικήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ, καθ᾽ ὅτι δέν ἐδόθη ἡ ἀπαιτουμένη ἄδεια παρά τῶν ἁρμοδίων κυβερνητικῶν ἀρχῶν»

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Όσιος Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων ο Ομολογητής

e-enimerosi

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi

Σχολεία Μόναχο: Εξελίξεις διαπραγματεύσεων για το κτιριακό στο Μόναχο, 6 μήνες μετά

e-enimerosi