Ειδήσεις και Νέα

Πανσέληνος τον Απρίλιο: Το «ροζ φεγγάρι» είναι στον ουρανό, αλλά δεν φωτίζει ως ροζ.

Η πανσέληνος του Απριλίου ονομάζεται πασχαλινή σελήνη ή «ροζ φεγγάρι» – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φεγγάρι στη συνέχεια λάμπει ροζ στον ουρανό.

Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, η πανσέληνος είναι τόσο εμφανής στον ουρανό που της έχουν δώσει πολλά παρατσούκλια εδώ και πολύ καιρό. Τα ονόματα για το φεγγάρι που είναι γνωστά μέχρι σήμερα προέρχονται συχνά από την πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων εκείνης της εποχής – συχνά έχουν να κάνουν με το τι συμβαίνει στη φύση τον αντίστοιχο μήνα ή με το τι ήταν τρέχον σε καθημερινούς τομείς όπως η γεωργία ή το κυνήγι στο αυτή την εποχή του χρόνου.

Η πανσέληνος του Απριλίου ονομάζεται «ροζ φεγγάρι»

Η πανσέληνος του Απριλίου ονομάζεται “ροζ φεγγάρι” ή πασχαλινό φεγγάρι – αλλά δεν είναι ροζ
Το όνομα “ροζ φεγγάρι” προέρχεται από το χρώμα των ροζ λουλουδιών φλοξ που ανθίζουν τον Απρίλιο. Ωστόσο, το όνομα δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα του φεγγαριού στον ουρανό: η πανσέληνος τον Απρίλιο έχει επίσης το κανονικό χρώμα του φεγγαριού – από ανοιχτό γκρι έως λευκό έως κιτρινωπό. Το χρώμα του φεγγαριού έχει να κάνει πρωτίστως με την ατμόσφαιρα της γης, μέσω της οποίας το φως του φεγγαριού διεισδύει στο μάτι του θεατή. Εάν το φως πρέπει να ταξιδέψει πολύ, το φεγγάρι μπορεί να φαίνεται κοκκινωπό, πορτοκαλί ή κίτρινο – αλλά αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην επίδραση σκέδασης της ατμόσφαιρας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή αρχική εικόνα: Mercury

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi