Ειδήσεις και Νέα

Περαιτέρω έγκριση για την παραγωγή εμβολίων στο Marburg

Το περιφερειακό συμβούλιο του Giessen έδωσε μια άλλη έγκριση στην εταιρεία BioNTech που εδρεύει στο Μάιντς για την παραγωγή του εμβολίου στο Marburg στο κέντρο της Έσσης.

Η αρχή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκρίθηκαν οι προγραμματισμένες προσαρμογές της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο εκεί. Για την εταιρεία, αυτό είναι “ένα σημαντικό βήμα προς την παραγωγή της προγραμματισμένης ετήσιας χωρητικότητας έως και ενός δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίου στην τοποθεσία του Marburg σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα”.

Το περιφερειακό συμβούλιο είχε ήδη εγκρίνει τη μετατροπή μιας υπάρχουσας εγκατάστασης παραγωγής για την πρόσθετη παραγωγή εμβολίου Covid-19 στα μέσα Ιανουαρίου, όπως εξήγησε η αρχή. Τώρα το πράσινο φως έχει επίσης δοθεί σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο Ελέγχου των Εκπομπών.

Η εταιρεία BioNTech, η οποία συνεργάζεται με τον αμερικανικό όμιλο Pfizer, κατασκευάζει εμβόλια στο Marburg για μερικούς μήνες. Η εταιρεία με έδρα το Μάιντς είχε προηγουμένως αναλάβει το εργοστάσιο από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis. Το σχέδιο είναι να παραχθούν έως και 250 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Κεντρική Έσση αυτό το εξάμηνο. Σύμφωνα με την εταιρεία, έως ένα δισεκατομμύριο δοχεία μπορούν να παράγονται εκεί ετησίως όταν λειτουργούν πλήρως.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή: dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi