Ειδήσεις και Νέα

Ποιο γερμανικό νοσοκομείο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο;

Το αμερικανικό περιοδικό “Newsweek” εξέτασε 2.300 νοσοκομεία παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα: Το Charité είναι το έβδομο καλύτερο στον κόσμο και το πρώτο στη Γερμανία…

Το αμερικανικό περιοδικό “Newsweek” δημοσίευσε την ετήσια έρευνά του για τα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου. Στην έβδομη θέση και συνεπώς μπροστά από όλα τα άλλα γερμανικά νοσοκομεία: το Charité του Βερολίνου.

Είναι το μοναδικό γερμανικό νοσοκομείο στην πρώτη δεκάδα- στην Ευρώπη, μόνο το Karolinska Universitetssjukhuset στη Σόλνα (Σουηδία) που βρίσκεται στην έκτη θέση έχει καλύτερη βαθμολογία.

Σύμφωνα με το “Newsweek”, τα πέντε καλύτερα νοσοκομεία βρίσκονται όλα στη Βόρεια Αμερική: τέσσερα στις ΗΠΑ, ένα στον Καναδά.

2.300 νοσοκομεία σε 28 χώρες

Εκτός από το Charité, έντεκα άλλα γερμανικά νοσοκομεία συγκαταλέγονται μεταξύ των 100 νοσοκομείων με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο:

 1. το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης (13),
 2. το Klinikum rechts der Isar του Πανεπιστημίου του Μονάχου (20),
 3. το LMU του Μονάχου (31),
 4. η Ιατρική Σχολή του Ανόβερου (32),
 5. τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Αμβούργου-Έπεντορφ (43),
 6. της Κολωνίας (70),
 7. του Φράιμπουργκ (76),
 8. του Έσσεν (87),
 9. του Τούμπινγκεν (88),
 10. του Έρλανγκεν (94)
 11. και της Δρέσδης (100).

Η έρευνα, την οποία το “Newsweek” διεξήγαγε για πέμπτη φορά φέτος, περιλαμβάνει στοιχεία από 2.300 νοσοκομεία σε 28 χώρες.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία “ακυρώνει” το αφήγημα του Βρετανικού μουσείου – “Επιθυμούμε μια ρεαλιστική λύση απαντά το μουσείο

Τελικά αρέσει το τυρί στα ποντίκια ή είναι μύθος;

e-enimerosi

Ιωάννινα: Τραυματίστηκαν τρεις φαντάροι στο πεδίο βολής