Ειδήσεις και Νέα

Πυρά Τζεμ Οζντεμίρ των Πράσινων για τη γερμανική πολιτική με την Τουρκία

Ο βουλευτής των Πρασίνων Cem Özdemir επικρίνει την ελλιπή υποστήριξη της γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης προς τις δημοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία. Και είναι απόλυτος… «Είναι ντροπιαστικό το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θεωρεί απαραίτητο να λάβει πρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη της τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών», δήλωσε ο Özdemir στην εφημερίδα WELT.

Τίτλος του κειμένου: «”Είναι ντροπιαστικό”- Ο Özdemir επικρίνει την πολιτική της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας»
Υπότιτλος: «Η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σκληρότητα τις διαμαρτυρίες των φοιτητών και τα πολιτιστικά ιδρύματα. Ο πολιτικός των Πρασίνων Cem Özdemir κατηγορεί την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την Κοινωνία των Πολιτών».

Το ρεπορτάζ του συντάκτη Lennart Pfahler αναφέρει, μεταξύ άλλων:
Πρόσφατα, σε απάντησή της σε επερώτηση του Özdemir, η οποία βρίσκεται στην διάθεση της WELT, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εκφράστηκε με αοριστία σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλει για το σεβασμό του Κράτους Δικαίου στην Τουρκία.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι διατηρείται στενός διάλογος με τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα. Αλλά και κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Ομοσπονδιακού Υπουργού Εξωτερικών Heiko Maas (SPD) και του Τούρκου ομολόγου του Mevlut Cavusoglu στις 18 Ιανουαρίου στην Άγκυρα συζητήθηκε η «κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου στην Τουρκία».

Ο Özdemir δήλωσε στην WELT: «Την ώρα που ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ταξίδευε αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία σε μια επίθεση γοητείας, ο Erdogan περιόριζε ακόμα περισσότερο την αντιπολίτευση στην Τουρκία και διέταζε να συλλαμβάνονται χωρίς κανένα φραγμό ειρηνικοί διαδηλωτές». Αυτό που λείπει κυρίως είναι η επίδειξη πολιτικής αλληλεγγύης, πρόσθεσε ο πολιτικός των Πρασίνων.

Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας Annegret Kramp–Karrenbauer (CDU) υποδέχθηκε στο Βερολίνο την Τρίτη τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar. Η Kramp-Karrenbauer αργότερα έκανε λόγο για ένα «ιδιαίτερο και καλό μήνυμα μεταξύ συμμάχων». Η Τουρκία είναι και παραμένει σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi