Ειδήσεις και Νέα

Σήμερα γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω. Γιατί δεν καταργείται το μέτρο.

Σε εφαρμογή τίθεται το μέτρο της αλλαγής της ώρας, για να προσαρμοστούμε στην χειμερινή έτσι τυπικά στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω και θα πάμε στις 03:00 Βέβαια, πολλοί από εμάς αλλάζουν την ώρα πριν κοιμηθούν και πολλοί άλλοι επίσης την επόμενη μέρα το πρωί.

Γιατί όμως δεν έχουμε προχωρήσει στην κατάργηση της αλλαγής της ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση?

Ένα μέτρο που τέθηκε σε διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή κοινότητα το 2019. Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2021 με τα κράτη της ένωσης να έχουν να επιλέξουν ποια από τις δύο ζώνες ώρας θα υιοθετήσουν για να μείνει μόνιμα. Ωστόσο το μέτρο αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ τυπικά, δεν εφαρμόστηκε λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Σήμερα όμως λίγα χρόνια μετά, ακόμη δεν υπάρχει εικόνα για το αν και πότε θα εφαρμοστεί η κατάργηση της αλλαγής της ώρας.

Τι αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.»

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi