Ειδήσεις και Νέα

Tα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής για τον εμβολιασμό

Θα πρέπει να υπάρχει ακόμη ψηφιακή απόδειξη, αλλά ο εμβολιασμός είναι σημαντική απόδειξη που μπορεί να επιστρέψει βασικά δικαιώματα, για παράδειγμα στο ραντεβού στο κομμωτήριο και αργότερα σε εστιατόρια ή θέατρα.

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες συζήτησης στη σύνοδο κορυφής του εμβολιασμού η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να ανακοινώσει ένα αρχικό σχέδιο χαλάρωσης, αλλά ένα κεντρικό ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

Στη συνέντευξη τύπου, τόνισε ένα νέο εύρημα του Ινστιτούτου Robert Koch που ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης: 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, τα άτομα που είχαν εμβολιαστεί δύο φορές δεν ενέχουν πλέον πραγματικό κίνδυνο μόλυνσης.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά αποτελέσματα και ευρήματα της συνόδου κορυφής για τον εμβολιασμό:

  1. Η προτεραιότητα του εμβολιασμού μειώνεται.Η Μέρκελ υπόσχεται ότι η προηγούμενη προτεραιότητα εμβολιασμούθα θα αρθεί “το αργότερο τον Ιούνιο . Τότε όλοι μπορούν να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό. ” Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn εργάζεται επίσης εντατικά για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο, όπως σχεδιάζεται από την ΕΕ, θα πρέπει να ισχύει ομοιόμορφα στην Ευρώπη.
  2. Το Sputnik V δεν μπορεί να έρθει: Η Μέρκελ τόνισε ενόψει της διαδικασίας έγκρισης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων: «Τα έγγραφα δεν είναι ακόμη αρκετά για έγκριση.» Μόνο αν έρθει πολύ σύντομα, έχει νόημα να παραγγείλετε το Sputnik V επειδή η Γερμανία Και μετά τα λάθη στην αρχή, η ΕΕ έχει αναδιατάξει πολλά εμβόλια από τους Biontech, Moderna, Astrazeneca και Johnson & Johnson.
  3. Ο εμβολιασμός και η ανάρρωση που δεν δοκιμάστηκαν αμέσως: Τα έργα που έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα, όπως στη Θουριγγία ή στο Σάαρλαντ, βασίστηκαν σε αρνητικά τεστ ως «εισιτήριο εισόδου» για ψώνια ή για επίσκεψη σε υπαίθρια εστιατόρια. Τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να αξιολογούνται διαφορετικά μακροπρόθεσμα από τα άτομα που είχαν αρνητικό τεστ.

Η Μέρκελ τόνισε ότι τα τεστ δεν ήταν 100% αξιόπιστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εμβολιασμένα άτομα και τα άτομα που αναρρώνουν πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά στο μέλλον όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, καθώς ενέχουν επίσης μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης.

  1. Χαλάρωση για εμβολιασμένα και αναρρωτικά άτομα: Ως πρώτο βήμα, τα εμβολιασμένα άτομα έχουν τις ίδιες εξαιρέσεις που παρέχονται για όσους έχουν δοκιμαστεί με επίπτωση επτά ημερών άνω των 100, ώστε να μπορούν, για παράδειγμα, σε καταστήματα χωρίς δοκιμαστικά αποδεικτικά στοιχεία και κάνοντας ραντεβού πηγαίνετε για ψώνια και επωφεληθείτε από όλες τις άλλες προσφορές, όπως επίσκεψη στο κομμωτήριο, χωρίς αρνητικό τεστ.

Δεδομένου ότι τα εμβολιασμένα άτομα και τα άτομα που αναρρώνουν ενέχουν μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης, θα πρέπει να είναι καλύτερα στην επόμενη πορεία από τους πολίτες που έχουν μόνο αρνητικό τεστ. Αυτό θα μπορούσε τότε να έχει αντίκτυπο, για παράδειγμα όταν παρακολουθείτε πολιτιστικές εκδηλώσεις ή ποδοσφαιρικούς αγώνες.

  1. Η δύσκολη συζήτηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα: Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων φοβούνται τη δυσαρέσκεια μεταξύ του πληθυσμού εάν κάποιοι μπορούν να επιστρέψουν σε εστιατόρια και παμπ, ενώ άλλοι δεν μπορούν. Το ίδιο ισχύει εάν, σε χαμηλότερα περιστατικά, τα υπαίθρια εστιατόρια ή μουσεία ανοίξουν ξανά. Και θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν μια ομάδα εμβολιασμένων ατόμων από πολλά νοικοκυριά μπορεί να συναντηθεί για μια βραδιά, ανεξάρτητα από τους ισχύοντες περιορισμούς. Και με μειωμένα περιστατικά, τα εστιατόρια, τα στάδια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι επιτρέπεται να τα επισκεφθούν ξανά νωρίτερα από άλλους.

6. Ταξίδια διακοπών, ξενοδοχεία και εστιατόρια: Οι διακοπές το καλοκαίρι εξαρτώνται από το “πόσο υψηλό είναι το βασικό περιστατικό”, δήλωσε η Μέρκελ μετά τις συζητήσεις. Εάν το 50 τοις εκατό εμβολιάστεί και το 50 τοις εκατό δεν ήταν, μια συχνότητα 100 σημαίνει ότι ήταν στην πραγματικότητα 200. Όταν τα ξενοδοχεία ανοίγουν ξανά εξαρτάται από το πώς πηγαίνουν τα πράγματα.

Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα ανοίγματα, η Μέρκελ έκανε μια σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020, όταν η επίπτωση ήταν μερικές φορές μόνο 5 ή 10 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες. Είναι σαφές ότι υπάρχει χαλάρωση στην εναέρια κυκλοφορία.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί να μην χρειάζεται πλέον να υποβάλλουν αρνητικές εξετάσεις όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς και επίσης δεν πρέπει πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα. Μέχρι στιγμής, ένα τεστ είναι υποχρεωτικό όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς ή όταν επιστρέφετε στη Γερμανία, ή όταν επιστρέφετε από χώρες με υψηλό αριθμό, οι ταξιδιώτες στη Γερμανία πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Εξαίρεση: “Κατά την είσοδο από περιοχές με μεταλλάξεις του ιού, δεν μπορεί να υπάρχει χαλάρωση λόγω του κινδύνου εισαγωγής επικίνδυνων μεταλλάξεων σε εμβολιασμένους και αναρρωμένους ανθρώπους”, λέει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στη Γερμανία είναι ακόμα κλειστά, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για οικογένειες για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι: Οι γονείς που έχουν ήδη εμβολιαστεί θα μπορούσαν να παρουσιάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται ακόμη αρνητικό τεστ

7. Χαμηλή προθυμία εμβολιασμού μεταξύ των μεταναστών: Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn επεσήμανε  την πρόκληση της περισσότερης προθυμίας για εμβολιασμό μεταξύ μεταναστών – ειδικά σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές της πόλης, πολλοί άνθρωποι ζουν σε πολύ περιορισμένες περιοχές και τα στοιχεία από την Κολωνία, για παράδειγμα, δείχνουν ότι εδώ υπάρχουν ιδιαίτερα πολλές νέες μολύνσεις.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περισσότερες επαφές στα συγκροτήματα διαμερισμάτων. Η προθυμία εμβολιασμού περιγράφεται ως χαμηλή, ειδικά μεταξύ των Ρώσων, Γερμανών και των μεταναστών της μουσουλμανικής πίστης.

Ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Karls Josef Laumann, προωθεί τη χρήση κινητών ομάδων εμβολιασμού για να μεταβούν σε αυτές τις περιοχές και, για παράδειγμα, να εμβολιαστούν σε γυμναστήρια. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα προσβασιμότητας με τους άστεγους, οπότε το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο από την Johnson & Johnson θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εδώ, καθώς είναι αρκετό.

8. Κανόνες για γηροκομεία και σπίτια για ηλικιωμένους: Προβλέπεται ότι δύο εβδομάδες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό σε γηροκομεία ο αριθμός των επισκέψεων θα επεκταθεί και πάλι και «οι ομαδικές επισκέψεις σε όλη το κτίριο θα πραγματοποιηθούν ξανά».

Η απαίτηση μάσκας πρέπει να ισχύει για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πέρα από κάθε χαλάρωση, η κυβερνήση συμφωνεί, τα ακόλουθα ισχύουν σε κάθε περίπτωση: 

  • Η υποχρέωση να φορούν μάσκα σε στόμα και μύτη και η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εξακολουθούν να είναι “για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”
  • Ο στόχος «η άρση όλων των προστατευτικών μέτρων μόλις επιτευχθεί η ασυλία της κοινότητας από τον πληθυσμό». Η μεγάλη ελπίδα είναι ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέχρι το φθινόπωρο.

Οι κανονισμοί για τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να ρυθμιστούν σύμφωνα με το νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων,, που μόλις τέθηκε σε ισχύ. Εκεί λέει: “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξουσιοδοτείται να εκδώσει ένα νόμιμο διάταγμα για άτομα που αναμένεται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ή που μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα για λοίμωξη με το SARS-CoV- 2 coronavirus. 

Αλλά ακριβώς ποια δικαιώματα πρέπει να ισχύουν και για τις δύο ομάδες, και όπου τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι καλύτερα; Αυτό είναι το δύσκολο πολιτικό καθήκον.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi