Ειδήσεις και Νέα

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει να διευκολύνει τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες της πανδημίας για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και για όσους έχουν αναρρώσει.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht, ο κανονισμός εγκρίθηκε την Τετάρτη. “Το κράτος δικαίου δεν εφαρμόζεται μόνο σε καλό καιρό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους κρίσης”, δήλωσε η υπουργός. Εάν ο κίνδυνος μετάδοσης ιών μειώνεται σε μεγάλο βαθμό σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ανακτηθεί, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στα μέτρα. “Τώρα το εφαρμόσαμε.”

Κατά συνέπεια, τα εμβολιασμένα άτομα και τα άτομα που αναρρώνουν δεν πρέπει πλέον να χρειάζονται αρνητικό τεστ, για παράδειγμα όταν πηγαίνουν για ψώνια ή θέλουν να πάνε στο κομμωτήριο Ακόμη και μετά την έναρξη ισχύος του κανονισμού, ενδέχεται να συναντηθούν ιδιωτικά χωρίς περιορισμούς. Οι περιορισμοί εξόδου δεν ισχύουν πλέον ούτε για αυτούς. Μετά το υπουργικό συμβούλιο, η βουλή πρέπει να εγκρίνει το διάταγμα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί αυτήν την εβδομάδα.

Τμήματα της αντιπολίτευσης είχαν ήδη εγκρίνει το ψήφισμα εκ των προτέρων. “Θα συμφωνήσουμε σε αυτόν τον κανονισμό”, ανακοίνωσε ο ηγέτης της Πράσινης Ομάδας Katrin Göring-Eckardt . «Αυτό που παρουσιάστηκε τώρα έχει νόημα ως ένα βήμα». Ταυτόχρονα, μπορεί κανείς να συζητήσει σε πολλά μέρη, για παράδειγμα πώς είναι με τα υπαίθρια αθλήματα για εμβολιασμένους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, η ανακούφιση για εμβολιασμένους και ανάρρωση προγραμματίστηκε σε πολλές ομοσπονδιακές πολιτείες. Η Σαξονία, για παράδειγμα, εξισώνει τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εκείνα που έχουν αναρρώσει από τις 10 Μαΐου σε πολλά σημεία με εκείνα που έχουν δοκιμαστεί αρνητικό τεστ. Η υπουργός Υγείας της Σαξονίας Πέτρα Κοπίνγκ δήλωσε την Τρίτη στη Δρέσδη μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επιπλέον, το άνοιγμα της υπαίθριας εστίασης και η χαλάρωση για τη βιομηχανία του τουρισμού προγραμματίζονται υπό όρους, εάν η επίπτωση επτά ημερών σε μια περιοχή είναι κάτω από 100 για πέντε ημέρες.

Οι διακοπές είναι τότε δυνατές και πάλι σε κάμπινγκ και σε εξοχικές κατοικίες, αλλά με συχνότητα κάτω των 50, επίσης, και σε ξενοδοχεία. Εάν ο αριθμός των λοιμώξεων είναι υψηλότερος, το λεγόμενο «Ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης» εξακολουθεί να ισχύει μέσω του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων.

Η Βαυαρία θα εξισώσει τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 με εκείνους που έχουν δοκιμαστεί αρνητικά. Μεταξύ άλλων, τα άτομα με πλήρη εμβολιασμό θα πρέπει να εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις δοκιμών τεστ και από τους περιορισμούς νυκτερινής εξόδου. Πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν περιλαμβάνονται στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επαφών.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σλοβακία: Τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

e-enimerosi

Ακριβό μου καύσιμο: Το νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών βάζει «φωτιά» στην τιμή της βενζίνης

e-enimerosi

Τουρκική πρόκληση στην Χίο

e-enimerosi