Ειδήσεις και Νέα

Το Βρετανικό Μουσείο γίνεται προσβλητικό με την ενοίκιαση των χώρων.

«Το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του, με έναν τρόπο που τον θεωρώ προσβλητικό», υπογράμμισε ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, αναφορικά με την επίδειξη μόδας στο σημείο όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, έκανε λόγο για «προσβολή», σε συνέντευξη στην ΕΡΤ που προβλήθηκε απόψε (05/02).

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπολίδης επεσήμανε πως «το Βρετανικό Μουσείο έχει ανάγκη από 1 δισ. στερλίνες επομένως, κοιτάζει να νοικιάζει τους χώρους του, με έναν τρόπο που τον θεωρώ προσβλητικό. Βλέπω τις εικόνες και στρέφουν τα νότα τους, στην αισθητική. Αυτό ήδη προκαλεί και εγώ δεν θα το έκανα αυτό».

«Αν δεν ήμουν αισιόδοξος για την επιστροφή τους, δεν θα ήμουν εδώ»

Αποστέλλοντας μήνυμα αισιοδοξίας αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο Νίκος Σταμπολίδης υποστήριξε πως «αν δεν ήμουν αισιόδοξος για την επιστροφή τους, δεν θα ήμουν εδώ.

Αν κόψω τα μέλη σας και μείνει ο κορμός σας, αυτό είναι βαρβαρότητα. Όπου και να τα πάτε, με τα καλύτερα LED φώτα να τα φωτίσετε, δεν θα έχουν ποτέ το βιωματικό κομμάτι των εποχών του φωτός με Πανσέληνο, πρωί – απόγευμα και τις διαφορετικές εποχές που έχει κάθε εποχή».

Διαβάστε ακόμη: Κατερίνα Τιτή για την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο: Άκομψη & προκλητική.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

newsbomb

Σχετικές αναρτήσεις

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi

Σχολεία Μόναχο: Εξελίξεις διαπραγματεύσεων για το κτιριακό στο Μόναχο, 6 μήνες μετά

e-enimerosi

Δημογραφικό: Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι

e-enimerosi