Ειδήσεις και Νέα

«Τουρίστας» έκλεψε αρχαία από την Ακρόπολη.

Την σύλληψη ενός Ρουμάνου υπηκόου, 36 ετών, προχώρησε η αστυνομία, σε επίσκεψή του στην Ακρόπολη βρέθηκε να έχει κλέψει δύο κομμάτια μάρμαρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Μια 42χρονη κατήγγειλε ότι τον είδε να αφαιρεί τα αρχαία. Ο 36χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για τον νόμο περί αρχαιοτήτων. «Δεν ήξερα ότι η πράξη μου είναι παράνομη» υποστήριξε ο τουρίστας. Και όπως ανέφερε ο ίδιος, «δεν προκάλεσα κάποια φθορά στο Μνημείο.Τα μάρμαρα αυτά είχαν ήδη αποκολληθεί».

Η κλοπή έγινε το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου. Ο 36χρονος εντοπίστηκε από φύλακα του αρχαιολογικού χώρου στον Ιερό Βράχο, στη δυτική πλευρά του βόρειου τομέα των Προπυλαίων να έχει ακουμπήσει το χέρι του στο μνημείο, και αφού τον προσέγγισε διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μικρά μαρμάρινα κομμάτια.

Ο 36χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για τον νόμο περί αρχαιοτήτων.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi