Περιβάλλον

Επανέναρξη ‘‘εξοικονομώ’’: Συμφωνία για το πληροφοριακό σύστημα

Σε συνέχεια της επισήμανσης για τη 10η Ιουνίου ως ενδιάμεση ημερομηνία-ορόσημο για την πορεία προς την επανέναρξη του “Εξοικονόμηση Κατ Οίκον II”, σήμερα επιβεβαιώθηκε και έμπρακτα και το τυπικό μέρος της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΝ αποφάσισε και επίσημα την ανάθεση κατόπιν διαπραγματεύσεων του έργου παροχής υπηρεσιών για εξειδικευμένη υποστήριξη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, Τομέα Ενέργειας, στην ανάπτυξη, λειτουργία και εποπτεία του Πληροφοριακού Συστήματος του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και σύμφωνα με την οικονομική προσφορά του Αναδόχου.

Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ της Υπηρεσίας και του Αναδόχου θα υπογραφεί σχετική σύμβαση έργου η χρονική διάρκεια της οποίας θα είναι έως 30/09/2019 και θα αναλύεται στη σύμβαση σε δύο (2) τμηματικές χρονικές περιόδους.

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΕΝ, η πρώτη περίοδος αφορά την υλοποίηση και παράδοση του πληροφοριακού συστήματος που θα υποστηρίξει τον β’ κύκλο του Προγράμματος και ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως και τις 10/06/2019, και η δεύτερη περίοδος αφορά την υποστήριξη και τήρηση εγγυημένου επιπέδου υπηρεσιών υποστήριξης (SLA) του πληροφοριακού συστήματος του α’ κύκλου από 26/07/2019 ως και 30/09/2019, και του β’ κύκλου από την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας έως και 30/09/2019. Από τα παραπάνω και σύμφωνα με την πρώτη περίοδο, θα πρέπει ουσιαστικά μέχρι τις 10/06/2019 να παραδοθεί το πληροφοριακό σύστημα που θα υποστηρίξει το β’ Κύκλο του Προγράμματος, συνοδευόμενο από τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης του για την υποβολή της αίτησης, καθώς και από τον πηγαίο κώδικα του συστήματος.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως αν όλα τα ανωτέρω τηρηθούν χωρίς καθυστερήσεις, μέχρι την 10η Ιουνίου θα πρέπει να είναι έτοιμο το ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα έτσι ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα το νέο τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης και να υπάρξει στη συνέχεια ένα εύλογο χρονικό διάστημα, από τη δημοσιοποίηση του εγχειριδίου μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων.

Δείτε εδώ τι αναμένεται να ισχύσει αναφορικά με τη σειρά προτεραιότητας κατά την υποβολή αιτήσεων στο β’ κύκλο του προγράμματος

πηγή: b2green.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Το πιο καυτό καλοκαίρι το φετινό

e-enimerosi

Φόβοι για πύρινο εφιάλτη το καλοκαίρι

e-enimerosi

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi