Πολιτική

Σε ειδική διαχείριση η Axon, ραγδαίες οι εξελίξεις στη Euromedica

Ραγδαίες εξελίξεις για το τι μέλλει γενέσθαι στη Euromedica, αναμένονται άμεσα μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία γίνεται αποδεκτό το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-3,29% για υπαγωγή της Axon Συμμετοχών ΑΧΟΝ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η απόφαση εκδόθηκε σήμερα, μετά από αναμονή σχεδόν ενός έτους και διορίζει ειδικό διαχειριστή για την Αxon Συμμετoχών, η οποία κατέχει ποσοστό της τάξης του 47,6% στη Euromedica.

Ο διαχειριστής θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και εν συνεχεία να προβεί στη ρευστοποίησή τους. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποσοστό που κατέχει η Axon στη Euromedica και που αποτελεί το βασικό περιουσιακό στοιχείο της συμμετοχών, καθώς η εκποίησή του θα οδηγήσει σε αλλαγή ελέγχου του ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σημειώνεται ότι η Farallon έχει αγοράσει από εγχώριες και ξένες τράπεζες δάνεια της Euromedica της τάξης των 200 εκατ. ευρώ (σε ονομαστική αξία) ενώ κατέχει ήδη το 17,5% της εταιρείας.

Σύμφωνα με το αίτημα που είχε καταθέσει η τράπεζα, η Αxοn Holdings πληροί -και- τα δύο βασικά κριτήρια που θέτει ο νόμος, για να υπαχθεί μια εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης:

Πρώτον, εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια επί δύο συνεχόμενες χρήσεις (22,5 εκατ. ευρώ το 2014 και 31,2 εκατ. ευρώ το 2015) και ως εκ τούτου συντρέχει λόγος λύσης της, με βάση το άρθρο 48 του νόμου 2190/1920.

Δεύτερον, βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Δηλαδή, σε παύση πληρωμών.

Οι συνολικές οφειλές της Αxοn Holdings υπερβαίνουν τα 68 εκατ. ευρώ και τυχόν μερικές μικρές πληρωμές προς πιστωτές ή εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών (π.χ. πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ) δεν ανατρέπουν, σύμφωνα με την αίτηση, την κατάσταση παύσης πληρωμών.

πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

e-enimerosi

Ο Νίκος Παππάς προτείνει ένα ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2024: Πως ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού με επιστολική ψήφο

Χρήστος Μουρτζούκος