Πολιτική

Τέλος απο την ηγεσία του Σύριζα ο Τσίπρας.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ότι υποβάλλει την παραίτησή του και ζήτησε να εκλεγεί ο νέος ή η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς όπως είπε ο ίδιος να είναι υποψήφιος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έναν απολογισμό από της ηγεσίας του.

<<Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, απέναντι στην ιστορία, σε όσους σε πίστεψαν και απέναντι στον εαυτό σου. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνω εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία. Οι αποφάσεις μου ξεπερνούν τον δικό μου προσωπικό ορίζοντα. Πρέπει να αποτιμήσουμε έναν ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε έναν νέο. Μίλησα για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, να ανανεώσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό από πάνω μέχρι κάτω, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα διαβάζει τις νέες προκλήσεις της εποχής>>.

<<Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νεας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ορίζει το καταστατικό του και δεν θα είμαι υποψήφιος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας>>.

<<Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν πρώτο εμένα. Παρέλαβα στα 34 μου ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, το ταξίδι ήταν επικίνδυνο, γεμάτο παγίδες, αλλά συναρπαστικό. Εγινε το πρώτο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη που κυβέρνησε σε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας και την ΕΕ. Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός στη χώρα. Αυτό το ταξίδι, κάθε του μέρα, ήταν μέρα μάχης. Θα ήταν υποκτριτικό να μην υπηρετώ αυτή την αλλαγή και με την πράξη μου κι όχι μόνο με τους λόγους, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Kάνω στην άκρη. Η απόφαση αυτή είναι και για μένα ένα στοιχείο οδύνης. Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας όπως ορίζεται από το καταστατικό. Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα είμαι παρών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά>>.

<<Δηλώνω και σήμερα περήφανος για όσα πετύχαμε. Για την διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών>>.

<<Αυτό το δύσκολο ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και δύσκολες αποφάσεις και τραύματα και φθορά αλλά ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία. Οι μάχες που κερδίσαμε αλλά και χάσαμε αποτελούν την αναντικατάστατη παρακαταθήκη για το νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε η ώρα να ανοίξουμε. Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου>>.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η μάχη της Κρήτης για τα κόμματα ενόψει Ευρωεκλογών

e-enimerosi

Emailgate: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠ.ΕΣ και 40.000 στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Επιστολική ψήφος: Την Τρίτη 28 Μαΐου η λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές

Χρήστος Μουρτζούκος