Ψυχολογία

Ποιο είδος άσκησης κάνει καλό στην ψυχική υγεία σας

Είναι γνωστό ότι η άσκηση μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για την ψυχική σας υγεία.

Ποιο είδος γυμναστικής όμως είναι ιδανικό αν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα;

Η πεζοπορία θεωρείται ιδανική αν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Μην ξεχνάτε ότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκειά της, έχουν σημαντικά οφέλη για το μυαλό σας.

«Η άσκηση είναι ίσως το καλύτερο αντικαταθλιπτικό», λέει η Ellen Vora, ολιστική ψυχίατρος στη Νέα Υόρκη. «Έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά (αν όχι περισσότερο) και έχει οφέλη, όπως η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, της συγκέντρωσης, της καρδιαγγειακής υγείας και της διάρκειας ζωής».

Υπάρχει επίσης ένας μακρύς κατάλογος των ασθενειών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και μπορούν να βελτιωθούν με την άσκηση, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η αϋπνία και η διπολική διαταραχή, που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο κάθε χρόνο.

Κάθε είδους προπόνηση, θεωρητικά, θα βελτιώσει την κατάσταση της ψυχικής σας υγείας και θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Παρόλα αυτά, θα ήταν ιδανικό αν μπορούσατε να συνδυάσετε τα οφέλη της άσκησης με τα οφέλη της φύσης, πηγαίνοντας για πεζοπορία.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μία απολαυστική ατομική ή ομαδική δραστηριότητα, η πεζοπορία συνδυάζει δύο από τα πιο ισχυρά «αντικαταθλιπτικά», δηλαδή την άσκηση και τη φύση. «Η φύση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την ψυχική μας υγεία», λέει η Vora. «Μελέτες έχουν δείξει ότι κοιτάζοντας τα δέντρα και το πράσινο μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας».

Με δεδομένο ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιλαμβάνει πολύωρη παραμονή σε εσωτερικούς χώρους μπροστά από οθόνες, μία βόλτα στη φύση μπορεί να είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς θα βελτιώσει αισθητά την ψυχική σας υγεία.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Πηγή: mindbodygreen.com

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί νιώθεις ευτυχισμένη δίπλα στη θάλασσα; Ένα βιβλίο αποκαλύπτει τον λόγο.

e-enimerosi

Πως θα νικήσουν τα παιδιά το άγχος των εξετάσεων.

e-enimerosi

Μαμά στο σπίτι και κατάθλιψη: Γιατί δεν μιλά κανείς για αυτή την πραγματικότητα;

e-enimerosi