Άρθρα ΡεπορτάζΨυχολογία

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές! #3

Γράφει η *Χριστίνα Σιμοπούλου.

Γεια σου!

Σήμερα συνεχίζουμε το ταξίδι μας με την Συμβουλή #3!

Μπορείς να ξαναδιαβάσεις εδώ την Συμβουλή #1 και την Συμβουλή #2!

Πάμε!

Ο καθορισμός στόχων και η επίτευξή τους είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας για να βελτιώσει τη ζωή του. Ενώ όλοι έχουμε στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε, μπορεί να είναι δύσκολο να τους πραγματοποιήσουμε. Σχεδόν όλοι “παλεύουμε” να μετατρέψουμε τους στόχους μας σε πραγματικότητα. Γινόμαστε αναβλητικοί και χάνουμε το κίνητρό μας, και τελικά “αποτυγχάνουμε” στην εκτέλεση των σχεδίων μας, πράγμα που μας οδηγεί  σε απογοήτευση και ήττα.

Αυτή η αποτυχία να πετύχουμε τους στόχους μας, μας κάνει τελικά να χάσουμε την πίστη μας στις ικανότητές μας να προχωρήσουμε, αφήνοντάς μας να νιώθουμε αδύναμοι να ξεφύγουμε από παλιές συνήθειες και να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Ο καθορισμός στόχων μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μας κρατά συγκεντρωμένους και με πνευματική διαύγεια. Είναι οι υπενθυμίσεις στον εαυτό μας ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τα πράγματα. Εάν αποτύχουμε να δημιουργήσουμε στόχους για τον εαυτό μας, τότε μπορεί επίσης να αποτύχουμε σε ό,τι επιλέξουμε να πετύχουμε. Έχοντας ένα απτό σύνολο στόχων που καταγράφονται και ελέγχονται όταν ολοκληρωθούν, μπορεί να δώσει μια εκπληκτική ώθηση στην αυτοπεποίθησή μας, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να μας ωθήσει να επιτύχουμε περισσότερους στόχους. Αυτό θα αυξήσει στη συνέχεια τις πιθανότητές μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να επιτύχουμε έναν στόχο που θα αλλάξει τη ζωή μας, ενώ ως τώρα πιστεύαμε ότι δεν μπορούσαμε. Ευτυχώς, η επίτευξη στόχων είναι μια δεξιότητα που μπορούμε να διδαχθούμε. Από το να είμαστε πιο οργανωμένοι μέχρι να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε καλύτερη θέση για να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Καθημερινά θα μοιραζόμαστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα κίνητρά σας, να δημιουργήσετε αυτοπειθαρχία, να διαχειριστείτε το χρόνο σας, να αλλάξετε τη νοοτροπία σας, ώστε να επιτύχετε επιτέλους τους στόχους σας.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να πετύχετε τους στόχους σας, τότε μάλλον δεν έχετε κίνητρο, ή δεν είναι αρκετά ισχυρό. Το κίνητρο δεν είναι κάτι που απλά το βρίσκουμε. Πρέπει να το δημιουργήσουμε.

Συμβουλή #3 –Απόβαλε την αναβλητικότητα!

“Πέντε λεπτά ακόμα”! Μία φράση που μπορεί να εξαφανίσει γρήγορα το κίνητρό σου! Ακόμη κι η απλή πράξη να πατήσεις το κουμπάκι “αναβολή” στο ξυπνητήρι του κινητού σου, ξεκινάς την ημέρα σου με αναβλητικότητα. Αναβάλεις το αναπόφευκτο, που είναι να σηκωθείς από το κρεβάτι, να κάνεις ό,τι είναι να κάνεις, και τελικά, να ζήσεις τη ζωή σου! Πέντε λεπτά ακόμα στο κρεβάτι το πρωί, δεν πρόκειται να σου προσφέρουν τίποτε απολύτως! Ίσα ίσα, μπορούν να καταστρέψουν το κίνητρό σου!

Εφάρμοσε την παραπάνω συμβουλή, και συνεχίζουμε αύριο με την Συμβουλή #4!

Η Χριστίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Μετάφραση και Διερμηνεία, του Τμήματος Αγγλικής γλώσσας του ΑΠΘ. Εργάζεται ως επίσημη μεταφράστρια, CV Writer, επιμελήτρια κειμένων, ghostwriter κι εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Διδάσκει αγγλικά, γερμανικά, καθώς κι ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα και δημιουργεί online courses. 

Παρέχει συμβουλευτική καθοδήγηση για συνέντευξη εργασίας, λύνοντάς σας όλες τις απορίες και προσφέροντας υλικό στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά!

Επίσης είναι κάτοχος διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων στην διαφοροποιημένη διδασκαλία & ειδική αγωγή, στην οργάνωση & διοίκηση της εκπαίδευσης, στην αρθρογραφία και στο coaching. Λατρεύει την λογοτεχνία και ασχολείται με την συγγραφή λογοτεχνικών και μη κειμένων και με την ποίηση. 

Εκτός από συνεργάτιδα του https://eurohellenic-news.com/ και του  e-enimerosi.com, είναι ιδιοκτήτρια και CEO του Language Experts, ενός διακεκριμένου μεταφραστικού κέντρου στη Σκύδρα και δημιουργός του ιστότοπου languageexpertstrans.com.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi