Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Χρησιμοποιείτε λάθος τον δρομολογητή WiFi!

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άνθρωποι τοποθετούν τη συσκευή τους σε λάθος μέρος.

Η τοποθέτηση του ρούτερ σας στην κουζίνα, πολύ χαμηλά ή σε στενούς χώρους είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταστείλετε το σήμα του Διαδικτύου, σύμφωνα με την Ritter Communications.

Αντίθετα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι δρομολογητές πρέπει να τοποθετούνται σε ανοιχτό χώρο με περισσότερο χώρο, επιτρέποντας τη διάδοση του σήματος σε όλο το σπίτι πιο εύκολα.

Η Ritter Communications είπε: «Τα παράθυρα, οι ντουλάπες και οι στενοί χώροι μπορούν να το επιβραδύνουν.

Πώς να βελτιώσετε το σήμα WiFi σας

  1. Αποφύγετε να βάζετε ρούτερ στην κουζίνα
  2. Μην το βάζετε κοντά σε ντουλάπες ή στενούς χώρους του σπιτιού
  3. Μείνετε μακριά από μέταλλο, καθώς οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να διαταράξει το σήμα
  4. Συγκεντρώστε το δρομολογητή σε μια περιοχή του σπιτιού που χρησιμοποιείτε περισσότερο
  5. Σηκώστε το δρομολογητή σε απόσταση μεταξύ 5 και 7 ποδιών από το έδαφος
  6. Τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοιχτό χώρο μακριά από τούβλα, κόντρα πλακέ και λαμαρίνα
  7. Προσθέστε ενισχυτές και διατηρήστε την τεχνολογία ενημερωμένη
  8. Βάλτε έναν κωδικό πρόσβασης στο δρομολογητή WiFi

«Επιπλέον, οικοδομικά υλικά όπως λαμαρίνα, τούβλο και κόντρα πλακέ μπορεί να εμποδίσουν την πρόοδο του σήματος σας, επομένως βρείτε μια μεγάλη ανοιχτή περιοχή για να τοποθετήσετε το δρομολογητή σας.»

Η εταιρεία συνιστά να κεντράρετε το δρομολογητή σε μια περιοχή του σπιτιού που χρησιμοποιείται περισσότερο και να τον σηκώνετε σε τουλάχιστον πέντε έως επτά πόδια από το έδαφος.

Ωστόσο, η κουζίνα αναφέρθηκε ως μέρος για να το αποφύγετε, λόγω συσκευών όπως τα μικροκύματα που  έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν σήματα παρεμβολής.

Οι δρομολογητές WiFi θα πρέπει επίσης να τοποθετούνται πολύ μακριά από το μέταλλο, καθώς η Ritter Communications ισχυρίζεται ότι μπορεί επίσης να μειώσει το σήμα.

Η εταιρεία πρόσθεσε: «Το σήμα σας χάνει τη δύναμή σας όσο απομακρύνεστε από τον δρομολογητή σας, επομένως ο δρομολογητής σας θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στην περιοχή όπου χρησιμοποιείτε περισσότερο το Wi-Fi. Για παράδειγμα, εάν δεν εργάζεστε ποτέ έξω από το γραφείο του δεύτερου ορόφου στο σπίτι σας, πιθανότατα δεν θα πρέπει να στεγάζετε το δρομολογητή σας εκεί.

«Ο δρομολογητής σας εκπέμπει ραδιοκύματα που εξαπλώνονται από την πηγή τους. Η τοποθέτηση του δρομολογητή σας σε καλή απόσταση από το έδαφος βελτιώνει την εμβέλεια του σήματος σας.’

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

NASA: Εκτόξευση ζωντανά την δοκιμαστική πτήση του πληρώματος Boeing Starliner

e-enimerosi

Τεχνητή Νοημοσύνη & Social Media.

Χρήστος Μουρτζούκος

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi