Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου θα φέρει περίεργες εικόνες, ήχους και συναισθήματα.

Αύριο Δευτέρα 8 Απριλίου, ο ουρανός πάνω από μια περιοχή της Βόρειας Αμερικής θα σκοτεινιάσει για λίγο καθώς το φεγγάρι καλύπτει πλήρως τον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου.

Για χρονικό διάστημα 4 λεπτών και 28 δευτερολέπτων κατά μήκος ενός μονοπατιού πλάτους 185 χιλιομέτρων και μήκους 16.000 χλμ. που διέρχεται από το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, το φεγγάρι θα καλύψει πλήρως τον ήλιο και ο ουρανός θα σκοτεινιάσει. Και, έξω από αυτό το μονοπάτι της ολότητας, οι παρατηρητές θα δεχτούν μια μερική έκλειψη Ηλίου, η οποία είναι ακόμα ένα αξιοθέατο.

Καθώς το φεγγάρι πλησιάζει την τελική του προσέγγιση στον ήλιο στον ουρανό, το φως θα αρχίσει να ρέει μέσα από τις κοιλάδες, τα βουνά, τους κρατήρες και το ανώμαλο έδαφος στην άκρη του σεληνιακού δίσκου. Αυτό δημιουργεί σταγονίδια φωτός στην ίδια την άκρη του δίσκου του φεγγαριού που ονομάζονται «Οι χάντρες του Μπέιλι».

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Φωτογραφία αρχείου: FELIPE TRUEBA/Imagen Chile/AFP μέσω Getty Images

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ερευνητές λένε ότι υπάρχει «κοσμικό σφάλμα» στη θεωρία της σχετικότητας και ξέρουν πώς να το διορθώσουν

e-enimerosi