Κοινωνία ΚόσμοςΤεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Πανευρωπαϊκή διάκριση ερευνητικής αριστείας κατέκτησε η καθηγήτρια του ΔΠΘ Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.

Χρηματοδότηση ύψους 2.000.000€ και πανευρωπαϊκή διάκριση ερευνητικής αριστείας κατέκτησε η Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κα. Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης θέλοντας να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης συγχαίρουμε θερμά τη συνάδελφό μας κα. Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματός μας, η οποία κατέκτησε σπουδαία πανευρωπαϊκή διάκριση ερευνητικής αριστείας, λαμβάνοντας χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση έρευνας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council).

Η επιτυχία της Καθηγήτριας κας. Χρ. Παπαγεωργοπούλου αποτελεί την ύψιστη διάκριση ως προς την ερευνητική αριστεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η επιτυχία της έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αξία, όχι μόνο του Τμήματος και του Πανεπιστημίου μας, αλλά και της χώρας συνολικά όσον αφορά την ερευνητική αριστεία.

Η επίτευξη αυτού του υψηλότατου στόχου αποτελεί προϊόν πολυετούς και συστηματικής ερευνητικής δραστηριότητας της κας. Παπαγεωργοπούλου. Η κατάκτηση της χρηματοδότησης ύψους 2.000.000 ευρώ στην κατηγορία της μελέτης του ανθρώπινου παρελθόντος υπογραμμίζει τη διεπιστημονική προσέγγιση της ερευνητικής της πρότασης και αντιπροσωπεύει την επιστημονική νοοτροπία και πρακτική του Τμήματός μας.

Επαινούμε ιδιαίτερα την Καθηγήτρια κα. Παπαγεωργοπούλου για την επιτυχία της. Η παρουσία της στο Τμήμα μας αποτελεί τιμή για εμάς. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο της.”

Η Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κα. Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ερευνητές λένε ότι υπάρχει «κοσμικό σφάλμα» στη θεωρία της σχετικότητας και ξέρουν πώς να το διορθώσουν

e-enimerosi