Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Στη νέα εποχή η Google με Gemini AI.

Ο πόλεμος της «Τεχνητής Νοημοσύνης» καλά κρατεί και εταιρείες κολοσσοί συναγωνίζονται στην ανάπτυξη εργαλείων: εξυπνότερων, ταχύτερων και φυσικά αποδοτικότερων.

H Google, που κατά πολλούς είχε μείνει πίσω, έρχεται να δώσει απαντήσεις ανακοινώνοντας τη δημιουργία του Gemini το οποίο χαρακτηρίζει ως το «πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης» που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Ήρθε για να ξεπεράσει το  GPT-4 του OpenAI

Μάλιστα, θέλει να πιστεύει ότι το επίτευγμά της ξεπερνά το GPT-4 του OpenAI (που χρησιμοποιείται στο Copilot της Microsoft).

Η πρώτη έκδοση του Gemini 1.0, περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές:
  • Gemini Ultra — ένα ευρείας κλίμακας μοντέλο για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες
  • Gemini Pro — ένα μοντέλο κλιμάκωσης σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών
  • Gemini Nano — ένα μοντέλο για εργασίες σε φορητές συσκευές (π.χ. κινητά τηλέφωνα)

Το Gemini είναι ένα πολυτροπικό (multimodal) μοντέλο AI. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να γενικεύει και να κατανοεί απρόσκοπτα, να λειτουργεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως: Κείμενο, εικόνες, ήχο, βίντεο και γλώσσες κωδικοποίησης.

Το Bard και το Pixel 8 Pro αλλάζουν

Επακόλουθο του νέου επιτεύγματος είναι το Bard chatbot της Google να ενημερώνεται από με το Gemini Pro. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό γίγαντα αυτό θα επιτρέψει στο Bard να προσφέρει «πιο προηγμένη συλλογιστική, προγραμματισμό, κατανόηση και άλλα» στην Αγγλική γλώσσα. Στο μέλλον, η Google θα λανσάρει το Bard Advanced, χρησιμοποιώντας το μοντέλο Gemini Ultra για ακόμη πιο προηγμένες λειτουργίες.

Επίσης, θα εξοπλίσει και τα κινητά της τηλέφωνα. Οι κάτοχοι του Pixel 8 Pro θα λάβουν μια αναβάθμιση που θα προσθέσει το μοντέλο Gemini Nano στη συσκευή.

Οι προγραμματιστές θα έχουν επίσης πρόσβαση στα μοντέλα Gemini μέσω του Google AI Studio, της πλατφόρμας Vertex AI και της ενσωμάτωσης του Android OS από την επόμενη εβδομάδα.

⇒ Η Google διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποκτήσει έσοδα από το Gemini αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ερευνητές λένε ότι υπάρχει «κοσμικό σφάλμα» στη θεωρία της σχετικότητας και ξέρουν πώς να το διορθώσουν

e-enimerosi