Το ρητό της εβδομάδας

Το ρητό της εβδομάδας.

Πολλά γνωμικά έχετε διαβάσει στη ζωή σας. Άλλα σας άγγιξαν, άλλα όχι. Κάποια τα «χτυπήσατε» τατουάζ, άλλα τα θυμάστε καθημερινά και για άλλα αδιαφορήσατε. Κάθε Εβδομάδα σας παραθέτουμε και από ένα ρητό-γνωμικά-αποφθέγματα-παροιμίες. Ιστορικά, θρησκευτικά, Ελληνικές σύγχρονες και αρχαίες παροιμίες, αλλά και πολλά άλλα. Το σημερινό ρητό μας αναφέρεται στα λάθη μας, και στο πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Δύο πήρας έκαστος ημών φέρειν· την μεν, έμπροσθεν· την δε, όπισθεν· και εις μεν την έμπροσθεν, αποτιθέναι τα των άλλων αμαρτήματα· εις δε την όπισθεν, τα εαυτών· διό ούτε καθορώμεν αυτά.

Δύο σακούλια κουβαλάει ο καθένας μας. Το ένα μπροστά και το άλλο πίσω. Στο μπροστινό βάζουμε τα λάθη των άλλων και στο πίσω τα δικά μας. Γι’ αυτό δεν τα βλέπουμε.

Αίσωπος

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ρητό της εβδομάδας

e-enimerosi

Το ρητό της εβδομάδας

e-enimerosi

Το ρητό της εβδομάδας

e-enimerosi