Άρθρα ΡεπορτάζΒίντεο

Μορφοβασίλης Άγγελος: Η αλήθεια των αριθμών σε πολιτική και οικονομία.

Μηχανικός αλλά και λάτρης των αριθμών, τι μας λένε οι αριθμοί για τις εκλογικές αναμετρήσεις? Πώς μεταφράζονται οι οικονομικοί δείκτες? Πώς αποτιμάται η ένταση με την Τουρκία, ο πληθωρισμός η ενέργεια και η γεωπολιτική μέσα από την αλήθεια των αριθμών, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Μία συζήτηση για τους αριθμούς είναι πάντα ενδιαφέρουσα και συνεπαίρνει τον συνομιλητή αλλά και τον τηλεθεατή η ακροατή, ανάλογα την περίπτωση. Στην συγκεκριμένη ο Άγγελος Μορφοβασιλης μας αναλύει την στατιστική και το πόσο επηρεάζει αλλά και την αλήθεια που βγάζει μέσα από τους αριθμούς.

Πώς αποτιμάται, πώς εκτιμάται και πώς μεταφράζεται η στατιστική των αριθμών στις δημοσκοπήσεις των εταιρειών. Ποια τα κριτήρια που του στατιστικού λάθος και ποια η εκτίμηση που θα έχουν οι δημοσκόποι όσον αφορά την εγκυρότητα αλλά και την ακρίβεια του αποτελέσματος. Σε κάθε περίπτωση είναι μία εξίσωση η οποία θέλει πολύ προσεκτική ανάλυση – εξέταση, αλλά που δυστυχώς δεν είμαστε ποτέ σίγουροι ότι το αποτέλεσμα είναι και το σωστό.

Βέβαια οι αριθμοί πάντα λένε την αλήθεια, και στην γεωπολιτική σκηνή πέρα από την οικονομία. Πώς αποτιμάται η ένταση με την γείτονα, πόσο επηρεάζει η οικονομία και αποτυπώνεται στους αριθμούς, είτε του πληθωρισμού είτε της ενέργειας? Οι οποίες έχουν επακόλουθο και στα βασικά αγαθά αλλά και στην μακροοικονομία γενικότερα.

Ερωτήματα που ίσως κάποιοι δεν θα είχα στο νου τους, ίσως κάποιοι άλλοι να μην γνώριζαν τις απαντήσεις και ίσως για κάποιους τρίτους να είναι ένα περίπλοκο θέμα δίχως κατανόηση. Ο Άγγελος όσο Βασίλης μας δίνει τις απαντήσεις της στατιστικής και των αριθμών.

Παρακολούθησε την πόλη ενδιαφέρουσα συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Αλλαγή της παθητικής στάσης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

e-enimerosi

Αναπόφευκτος

e-enimerosi

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΑΒΑΝΑ

e-enimerosi