Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

NASA: Μυστήρια «αστραπή» στον Δία κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Juno.

Μια απόκοσμη λάμψη, απροσδιόριστης πηγής, μέσα σε κινούμενη περιδίνηση στον Δία κατέγραψε σκάφος της NASA.

Μια απόκοσμη λάμψη, απροσδιόριστης πηγής, μέσα σε περιδινούμενο στρόβιλο στον Δία κατέγραψε σκάφος της NASA.

Η πράσινη «αστραπή» παρατηρήθηκε μέσα σε έναν από τους πολλούς στροβίλους, κοντά στον βόρειο πόλο του Δία.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, από το πώς σχηματίζονται οι τεράστιες καταιγίδες έως τον τρόπο που δημιουργούνται οι αέριοι σχηματισμοί και τα φαινόμενα που μοιάζουν με κεραυνούς.

NASA: Αυτά είναι τα αληθινά χρώματα του σύμπαντος

Σε αντίθεση με τη Γη, όπου οι κεραυνοί προέρχονται από τις αυξημένες συγκεντρώσεις νεφών και οι περισσότεροι εκδηλώνονται κοντά στον Ισημερινό, στον Δία οι κεραυνοί σχηματίζονται από σύννεφα αμμωνίας και νερού και εκδηλώνονται συχνότερα στους πόλους του πλανήτη.

Το Τζούνο, το δεύτερο διαστημικό σκάφος που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, μετά το Galileo, άρχισε να παρακολουθεί τον πλανήτη και τα φεγγάρια του το 2016. Κατέγραψε το συγκεκριμένο επεισόδιο λάμψης στην 31η κοντινή προσέγγισή του του στον αέριο γίγαντα στις 30 Δεκεμβρίου του 2020, με τον επιστήμονα Κέβιν Γκιλ να αναπτύσσει την τελική εικόνα το 2022, με τη χρήση ακατέργαστων δεδομένων από το JunoCam του σκάφους.

Οι ακατέργαστες εικόνες του Δία και των δορυφόρων του που καταγράφονται από το JunoCam, ποστάρονται online και είναι διαθέσιμες προς επεξεργασία για τον οποιονδήποτε.

Διάστημα: Υπόγειος ωκεανός σε φεγγάρι του Κρόνου περιέχει ένα βασικό στοιχείο για τη ζωή
Διάστημα: Υπόγειος ωκεανός σε φεγγάρι του Κρόνου περιέχει ένα βασικό στοιχείο για τη ζωή

Η συνεχιζόμενη αποστολή του Juno θα διευρύνει με νέα στοιχεία την κατανόηση των επιστημόνων για τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, την ιδιόμορφη ατμόσφαιρά του και το σύστημα δακτυλίων του.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ερευνητές λένε ότι υπάρχει «κοσμικό σφάλμα» στη θεωρία της σχετικότητας και ξέρουν πώς να το διορθώσουν

e-enimerosi