Ιατρική Βιολογία

Έρευνα: Νέο φάρμακο μειώνει κατά 55% τους θανάτους από Covid-19

Ένα νέο φάρμακο, το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και έχει δοκιμαστεί κλινικά στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες όπως Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό, Κολομβία, Βουλγαρία, μείωσε τουλάχιστον στο μισό (55%) τους θανάτους των νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19 που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που το δοκίμασαν, λάμβαναν πρόσθετο οξυγόνο και ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή πνευμονία, οξύ σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) και κινδύνευαν να πεθάνουν.

Πρόκειται για το φάρμακο sabizabulin, το οποίο δοκιμάστηκε σε συνολικά 150 ασθενείς. Ωστόσο, οι δοκιμές του διεκόπησαν πρόωρα λόγω των πειστικών αποτελεσμάτων της, σύμφωνα με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Veru που ανέπτυξε το φάρμακο και της οποίας η μετοχή «απογειώθηκε» στο αμερικανικό Χρηματιστήριο μετά τη σχετική ανακοίνωση.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi

EE: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση νέο αντιβιοτικό για ανθεκτικές λοιμώξεις.

e-enimerosi