Εθνικά Θέματα

Δηλώσεις του Ακάρ—”Να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες”

Ο Χουλουσί Ακάρ σε νέο παραλήρημα με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ  από το γραφείο απ’ όπου – σύμφωνα με τους Τούρκους – δόθηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ η εντολή της επίθεσης προς τις ελληνικές δυνάμεις το 1922, είπε ότι «Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, λέμε ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

«Στις 2 Ιουλίου ήρθε ένα αίτημα από τους Αμερικανούς. Θα πραγματοποιήσουν άσκηση του ΝΑΤΟ. Και ήθελαν τα αεριωθούμενα αεροπλάνα μας να προστατεύουν τα τζετ τους. Τα αιτήματά τους ήταν: 4 F-16, 1 HİK και 1 αεροσκάφος τάνκερ… Είπαμε «ΟΚ» και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και αυτές οι πτήσεις αναφέρθηκαν σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε το, αναφέρθηκε στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης της σε νησιά με «μη στρατιωτικό καθεστώς» προσθέτει.

«Καλέσαμε και τον Έλληνα Στρατιωτικό Ακόλουθο και αντιδράσαμε, δεν παρενοχλούμε κανέναν, αλλά δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση αναπάντητη. Το είπαμε στο ΝΑΤΟ, το λέμε παντού. Είμαστε υπό την ηγεσία του Προέδρου μας. Εφαρμόζουμε πολιτική με προσωπικότητα και ταυτότητα. Και είμαστε πολύ σοβαροί, αυτό δεν είναι αστείο» περιέγραψε ο Ακάρ.

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Εξοπλίζετε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και μας λέτε επεκτατιστές, κρίμα!» σημειώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi

Η Άγκυρα: Θέτει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, με αφορμή θαλάσσια πάρκα.

e-enimerosi