Εθνικά Θέματα

Και τώρα τι?….. O Τσαβουσογλου ανακοίνωσε υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη για για την παραχώρηση μέρους της Λιβυκής ΑΟΖ σε τουρκικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές διαρροές του υπουργείου του, από την Τρίπολη όπου βρέθηκε σήμερα, αναφέρει στην ανάρτησή του:

Συζητήσαμε τα βήματα προς μια πολιτική λύση και τις σχέσεις μας με τον πρωθυπουργό Ντιμπέιμπε. Υπογράψαμε Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς των Υδρογονανθράκων και του Πρωτοκόλλου. Συναντήθηκε με το PM@Dabaibahamid. Συζητήθηκαν βήματα για πολιτική λύση & οι σχέσεις μας. Υπεγράφησαν 2 μνημόνια συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες και το πρωτόκολλο”.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι “το ζήτημα της φερόμενης ως κυοφορούμενης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για την εκμετάλλευση των λιβυκών ενεργειακών πηγών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά” και σημείωναν ότι  “θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, εφόσον υπάρξει συμφωνία και πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενο της”.

Διαβάστε ακόμη: Που το πάει η Τουρκία? Μέρος 1ο.

Διαβάστε ακόμη: Δύσκολο το καλοκαίρι με τους Τούρκους ή βαρύ Φθινόπωρο? – Επανάληψη του 2020 ή χειρότερο?

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi