Άρθρα Ρεπορτάζ

Μέχρι που θα φτάσει ο Πούτιν?

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, ήρθε ανακοίνωση από το BBC ότι με εντολή του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, ο Ρωσικός στρατός αποχωρεί από την Xερσώνα. Επίσης έχουν βγει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό και τα αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες Aμερικανικές εκλογές, όπου έχουν την σημασία τους.

Βγήκε μία είδηση τις προηγούμενες μέρες ότι εκνευρίστηκε ο Μπάϊντεν από τον Ζελένσκι επειδή ζήτησε περαιτέρω οπλισμό, με τον Αμερικανό πρόεδρο να φαίνεται να λέει πως <<παρέλαβες περί τα 4 δις και ζητάς και άλλα, δείξε λίγο μετριότητα>>. Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθεται στον Μπάϊντεν για περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία, σε όλο αυτό συνέχεια δίνει και η εικόνα ότι η Αμερική και οι αμερικανοί φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν. Μήπως λόγω αυτού του γεγονότος άλλαξε πολιτική η ΗΠΑ? και ζήτησε συζητήσεις με τον Πούτιν? Μήπως αρχίσουμε να έχουμε αντίδραση από τους πολίτες των Ευρωπαϊκών κρατών και αναγκαστούν οι κυβερνήσεις να ελαττώσουν ή και να σταματήσουν τον οπλισμό στην Ουκρανία?

Η Ουκρανία μπορεί και μάχεται από την βοήθεια που δίνουν οι Δυτικοί. Τώρα, λόγω πολιτικών γεγονότων (λαϊκές αντιδράσεις λόγω ακρίβειας) σε κάθε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ-Ε.Ε κάθε μέλος έχει τους δικούς του λόγους αντίδρασης, και έτσι αν ελαχιστοποιήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και σταματήσει να δίνει οπλισμό ίσως σταματήσει την αντεπίθεση της, και με αυτό το πλεονέκτημα η Ρωσία πλέον πάει σε ένα πόλεμο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ποιος θα είναι ο κερδισμένος στην Ουκρανία?

Αυτό που πιθανόν να επιδιώξει ο Ρώσος Πρόεδρος είναι να αναδιπλωθεί και να μείνει παγιωμένος στις τέσσερις περιοχές που έχει εντάξει στην Ρωσία και θα προχωρήσει καταστρέφοντας τις βασικές ενεργειακές υποδομές, έτσι ούτως ώστε να εξαντλήσει τους Ουκρανούς πολίτες μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Κοντεύοντας ο χειμώνας θα ενταχθούν(;) οι πυραυλικές επιθέσεις. Τώρα αφού μεσολαβήσει και ρίξει αρκετό νερό και η Δύση (λόγω τον παραπάνω γεγονότων που προείπαμε) τελικά οι τέσσερις περιοχές που έχουν ενταχθεί στη Ρωσία να παραμείνουν στην επικράτειά της, ή μπορεί να μπει ο ως όρος για να σταματήσει ο πόλεμος και να διεξαχθεί εκ νέου ένα νέο δημοψήφισμα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με βάση αυτό το αποτέλεσμα αυτές οι περιοχές ενταχθούν είτε στη Ρωσία είτε να παραμείνουν στην Ουκρανία.

Εν΄ κατακλείδι αυτό που επιδιώκει ο Πούτιν είναι να καταστρέψει βασικές υποδομές της Ουκρανίας για να έχει ένα αφήγημα στο τέλος και να πει ότι δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα στους Ουκρανούς θα έχει πάρει στην επικράτεια κομμάτι της ανατολικής Ουκρανίας συν το τμήμα της Κριμαίας και θα μείνει παγιωμένος σε αυτήν η περιοχή, και έτσι στο τέλος θα έχουμε δύο νικητές, ο Πούτιν από τη μεριά του θα έχει το δικό του αφήγημα, και η Ουκρανία θα πει ότι κερδίσαμε την Ρωσία διότι δεν την αφήσαμε να καταστρέψει την Ουκρανία και θα αμφισβητεί τις ενταγμένες περιοχές στην Ρωσία εις το διηνεκές.

Σε αυτό τον πόλεμο θα υπάρχουν οι κερδισμένοι από τη μία και χαμένοι από την άλλη, όπως και οι χαμένοι από την μία και οι κερδισμένοι από την άλλη, αυτά θα είναι τα αφηγήματα των δύο αντιπάλων, μένει να το δούμε επί το έργον.

Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει όσο γίνεται το γρηγορότερο.

Διαβάστε ακόμη: Ωρίων, το ελληνικό 4τροχο ηλεκτρικό ποδήλατο κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη 86η ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: Που το πάει η Τουρκία? Μέρος 1ο.

Διαβάστε ακόμη: Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία;

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Γρίβας: Ίμια 26 χρόνια μετά.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi

Η Β. Ήπειρος μέσα από βρετανικά έγγραφα.

e-enimerosi

Η διπλωματία του πολιτισμού.

Χρήστος Μουρτζούκος