Διασπορά

Για πρώτη φορά συμμετείχαν στις εκλογές οι ομογενείς.

Ιστορική μέρα το Σάββατο 20 Μαΐου για την Ελληνική ομογένεια καθώς μπόρεσε για πρώτη φορά να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα από τους τόπους διαμονής στο εξωτερικό.

Εμείς βρεθήκαμε στο εκλογικό κέντρο του Ντόρτμουντ όπου και κάναμε το ρεπορτάζ για την πρώτη εκλογική διαδικασία στην διασπορά, και την ανταπόκριση για την τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Σε ένα εκλογικό κέντρο στο Ντόρτμουντ όπου υπήρχαν 114 εγγεγραμμένοι, στο σύνολο στην γερμανική επικράτεια είναι εγγεγραμμένοι 3.326 συμπατριώτες μας σε ένα σύνολο να υπενθυμίσουμε 400 χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Γερμανία. Η εκλογική διαδικασία έλαβε χώρα σε 99 εκλογικά τμήματα σε 82 πόλεις και 35 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια υπήρχαν και κάποιες δυσάρεστες στιγμές καθώς υπήρχαν ψηφοφόροι που δεν μπόρεσαν τελικά να ψηφίσουν ενώ προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν.

Επίσης η ομογένεια είναι δυσαρεστημένοι με τους όρους που πρέπει να η προϋποθέτουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και υπήρχαν περιπτώσεις όπου υποψήφιο της ομογένειας δεν μπόρεσαν να τον ψηφίσουν οι γονείς του λόγω του ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι από τα παράξενα της εκλογικής αναμέτρησης.

Η διασπορά τονίζει ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Οι Ελληνίδες σολίστ, η Ελένη Χαραλάμπους και η Ελλάδα-Αγγελίνα Παύλου σε ρεσιτάλ στην Αυστρία με έργα διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών.

e-enimerosi