Ακίνητα

Το πρόβλημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα και τα πιο φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια

Σε συζήτηση που κάναμε με την Kochlias Residencies, εταιρεία booking Αθήνα κέντρο, σχετικά με τα πιο φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
  • Η βραχυχρόνια μίσθωση προσφέρει στους ιδιοκτήτες ακινήτων αυξημένα έσοδα σε σύγκριση με τη μακροχρόνια μίσθωση.
  • Συμβάλλει στην αύξηση του τουρισμού, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές διαμονής σε επισκέπτες.
  • Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ενοικιάζουν το ακίνητό τους για μικρότερα χρονικά διαστήματα, προσαρμόζοντας την διαθεσιμότητα στις ανάγκες τους.
  • Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αθέμιτης χρέωσης, κακής συμπεριφοράς προς τους ενοικιαστές, και μη τήρησης των κανόνων υγιεινής από μερικούς ιδιοκτήτες.

Βεβαίως τα ενοικιαζόμενα σπίτια με τη μέρα προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια πιο ευέλικτη και αυθεντική εμπειρία διαμονής σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν μια μεγάλη ποικιλία από τα πιο φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια σε διάφορες τοποθεσίες και τιμές, προσαρμοσμένα στις ατομικές τους ανάγκες και προτιμήσεις. Ταυτόχρονα τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης προσφέρουν μια πιο ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα από τα ξενοδοχεία, δίνοντας στους ταξιδιώτες την αίσθηση ότι μένουν σε ένα σπίτι.

Βεβαίως η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή για ομάδες ή οικογένειες, καθώς μπορούν να μοιραστούν το κόστος του καταλύματος. Ωστόσο κάποιος πριν μπει στην διαδικασία να βρει και να επιλέξει ένα από τα πιο φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιες παραμέτρους.

  • Διαβάστε κριτικές από προηγούμενους μισθωτές.
  • Ελέγξτε διαφορετικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb, Booking.com, HomeAway, Kochlias Residencies) για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι παροχές, οι κανόνες και οι πολιτικές ακυρώσεων ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
  • Μην διστάσετε να θέσετε ερωτήσεις για το ακίνητο και την περιοχή.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμα καλύπτεται από ασφάλεια σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από την πολυετή εφαρμογή της βραχυχρόνιας μίσθωσης ως εναλλακτικού τρόπου διαμονής έναντι των ξενοδοχείων η εικόνα αυτών των καταλυμάτων έχει αλλάξει ριζικά.

Εταιρείες όπως η Kochlias Residencies, εταιρεία booking Αθήνα κέντρο, έχουν ανεβάσει τα standar σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο παροχής υπηρεσιών που ανταγωνίζεται επί ίσης όροις τα παραδοσιακά ξενοδοχεία και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες διαμονής.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόγραμμα “Σπίτι μου” – Αναζητούνται χρήματα για την στεγαστική κρίση

e-enimerosi

Ακίνητα: Γιατί οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται

e-enimerosi

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi