Άμυνα

Υπεγράφη Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία!

Ανδρέας Μουντζουρούλια / Directus.gr

Για πρώτη φορά υπογράφηκε Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας, το οποίο περιλαμβάνει αριθμό δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και στις δύο χώρες, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη στρατιωτική συνεργασία και τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις.

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή, για πρώτη φορά, του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας, στο οποίο περιλαμβάνεται αριθμός δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και στις δύο χώρες, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη στρατιωτική συνεργασία και τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσε επίσης στεφάνι στο National War Memorial στο Νέο Δελχί, ενώ είχε την ευκαιρία για κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ινδία κ. Αλίκη Κουτσομιτοπούλου, με την οποία συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις σχέσεις των δύο  χωρών.

Από το Σάββατο 6 έως την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του General Anil Chauhan.

Οι δύο Αρχηγοί κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τις αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας ως αποτέλεσμα των επικρατουσών εστιών αστάθειας ανά την υφήλιο.

1 40
2 23
3 20
4 14
5 13

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

«Μέδουσα»: Τα σενάρια της άσκησης μετά από απουσία ενός έτους

e-enimerosi

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi