Άρθρα Ρεπορτάζ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Γράφει ο *Ιωάννης Ευθυμιάδης.

Ποιος είναι ο βασικός ρόλος που πρέπει να έχει ένας εκλεγμένος πολιτικός από τον λαό; Να αντιπροσωπεύει και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του εργαζόμενου, κτηνοτρόφου, συνταξιούχου και γενικά όλους τους πολίτες, αυτό λέει η λογική. Ο ψηφοφόρος πολίτης τους εκλέγει για να ελπίζει κάτι καλύτερο. Απ’ ότι φαίνεται εξαρτάτε μόνο αν υπάρχει ευσπλαχνία από τον πολιτικό στον πολίτη και όχι λογική.

Μάλλον εκλέγεται για έναν και μόνο σκοπό, να ενισχύσει την παράταξή του όπου θα την εξουσιάσει ο αρχηγός του κόμματος. Αυτό είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο ότι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι που βρίσκονται στην πολιτική των κομμάτων, αυτό είναι ένα κλειστό και αυτόβουλο κύκλωμα το οποίο είναι υπεράνω των “δημοκρατικών” νόμων και από την ελεγχόμενη αόμματη δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε ότι κάθε κυβερνών κόμμα που έχει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα εξουσίας, παράλληλα παίρνει και την πολιτική (βουλευτική) ασυλία.

Τι σημαίνει πολιτική ασυλία; Είναι ένα νομικό δικαίωμα που δεν μπορεί να παραβιαστεί ούτε από την δικαιοσύνη για την σύλληψη των βουλευτών. Τους προστατεύει η αυτόνομη πολιτική παράταξη της εξουσίας. Άρα το νόημα της ασυλία σημαίνει ότι προστατεύει τους παράνομους εγκληματίες πολιτικούς ! Εκτός αν σημαίνει κάτι άλλο.

Επομένως κάθε οργανωμένο έγκλημα που γίνεται από τους πολιτικούς όπως πρόσφατα το έγκλημα των Τεμπών, οι υπεύθυνοι μένουν ασύλληπτοι άσχετα αν γνωρίζει ή δεν γνωρίζει η δικαιοσύνη, διότι νομικά είναι κατοχυρωμένοι εφόσον τους καλύπτει η ασυλία.

Η δημοκρατία στο μεγαλείο της. Ο παραλογισμός των διαλόγων στην βουλή κάθε κομμάτων μένουν μόνο στις αντικειμενικές θεωρίες τους.

Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια όλοι τους. Αν θέλουν πραγματικά να συλληφθούν οι πολιτικοί ένοχοι οριστικά, ας θεσμοθετήσουν στη βουλή ένα νόμο για να ψηφιστεί από όλους που να περιέχει δυο βασικά αιτήματα.

Μια αυτόνομη δικαιοσύνη με δυνατή όραση να βλέπει και να κρίνει δίκαια, και να αναιρέσουν τον νόμο της βουλευτικής ασυλίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Η πολιτική είναι μία διεθνή και τοπική στρατηγική σκακιέρα που περιέχει επιλεγμένα βουλευτικά πιόνια. Είναι τα πρώτα εκτελεστικά πιόνια οι εντολοδόχοι, που όλοι τους έχουν ένα κοινό σκοπό “ όλοι για έναν και ένας για όλους” όπου προσδοκούν να τους δοθεί ένα αξίωμα σαν τον αξιωματικό, τον ιππέα ή τον πύργο.

Ο πολιτικός αρχηγός της εξουσίας είναι ο βασιλιάς της σκακιέρας ο οποίος αυτός δίνει εντολές για την στρατηγική του παιχνιδιού εντός και εκτός Ελλάδος σε διάφορα εκτελεστικά αξιωματικά πιόνια.
Όμως το παιχνίδι της παρτίδας σκακιού τελειώνει φυσιολογικά όταν ακινητοποιείς τον Βασιλιά με κίνηση Ματ, εκτός αν του δοθεί μια προειδοποιητική απειλή σαχ (παράταση χρόνου) για ευνόητους λόγους!

Ποιος είναι ο μόνιμος αντίπαλος που κάθεται απέναντι από την πολιτική σκακιέρα; Είναι ο ψηφοφόρος πολίτης ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της πολιτικής που τον φοβούνται άλλα δεν τον σέβονται.

Δυστυχώς αυτό το δικαίωμα το δίνει μόνιμα ο ψηφοφόρος πολίτης. Υπάρχει καμία πιθανότητα ο πολίτης σήμερα να αλλάξει το πολιτικό σύστημα ή να δημιουργήσει μια λαϊκή αντιπολίτευση; Πέρασαν οι καλές εποχές του παρελθόντος. Δεν υπάρχει πλέον ενότητα του λαού, κατάφεραν και την διέσπασαν οριστικά. Αυτά και άλλα είναι γνωστά σε όλους μας, στου πολιτικού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Αυτή λέγεται δημοκρατική πολιτική εξουσία!

*Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Το VMRO ο μεγάλος νικητής των εκλογών στα Σκόπια

e-enimerosi

’’Δεν έχω ακόμη πολλά χρήματα. ‘Ετσι, δεν ασχολούμαι με την αποταμίευση και επένδυση.’’

Εβίτα Μανούδη

Φωτιές: Ο εχθρός του τουρισμού

Χρήστος Μουρτζούκος