Άρθρα Ρεπορτάζ

Rebound: η μυστική δύναμη της yin yoga και η συνταγή για μια πιο συνειδητή ζωή!

Γράφει η Δάφνη Μπιμπισίδου.

Rebound μπορεί να σημαίνει:

  1. επαναφορά
  2. αποκατάσταση ισορροπίας
  3. ανάκαμψη
  4. μεταβατικό στάδιο
  5. παύση για παρατήρηση

(μην απορείτε που είμαι μεταφράστρια και δεν έχω βρει την τέλεια απόδοση –ίσως να μην υπάρχει-χαχα)

Τι σημαίνει rebound στη yin yoga; 

Είναι η φάση στην οποία ξαπλώνω και παρατηρώ/νιώθω/αφουγκράζομαι τις αισθήσεις που έχουν προκληθεί αφού βγω από μια θέση, νιώθω το μυρμήγκιασμα, σαν κάτι φυσαλίδες να αναδύονται…Κι ουσιαστικά απολαμβάνω τα οφέλη της πρακτικής μου.

Αφομοιώνω τη θέση και τα οφέλη της, “χρόνος και χώρος για αφομοίωση των βιωμάτων” είναι η σωστή απόδοση του rebound λοιπόν!!!

Και μάλιστα όχι μόνο των σωματικών αισθήσεων και βιωμάτων, δηλ. ενδεχομένως της θερμότητας, της πίεσης, της κίνησης των υγρών του σώματος, αλλά και των συναισθημάτων, όπως θλίψη ή θυμός ή και των σκέψεων όπως σκέψεις αντίδρασης ή αποδοχής.

Εν ολίγοις, είναι το τερέν όπου εκπαιδευόμαστε να καλλιεργούμε την ευαισθησία, την ανοιχτή καρδιά και την περιέργεια για το τι ανακίνησαν οι θέσεις στο σώμα, στην καρδιά και στην ψυχή μας!

Στη γιόγκα γενικά το rebound θα ήταν η savasana στο τέλος της πρακτικής! Γι’ αυτό μας λένε να μην την παραλείπουμε. Είναι σαν να φύτεψες στο σποράκι και να μην πήρες τον χρόνο μετά να ρίξεις λίγο νεράκι. Μπορεί να πιάσει μπορεί και όχι… αλλά λίγο νεράκι να το βοηθήσεις το θέλει… και το κάνεις…

Και η ίδια μας η ζωή οφείλει να έχει φάση rebound!

Με τη συνεχή πρακτική, μαθαίνουμε να συνδέουμε τις κουκίδες μεταξύ του τι σκεφτόμαστε, τι λέμε και τι κάνουμε και πως το κάθε ένα από αυτά μας κάνει να νιώθουμε. Αν κατανοούμε τις επιδράσεις των πράξεών μας, μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε.

 Πώς εφαρμόζεται το rebound στη ζωή;

  • Πως νιώθω τώρα, αφού ολοκλήρωσα ή δεν ολοκλήρωσα κάτι; Παρατηρώ, αφουγκράζομαι, ψυχανεμίζομαι…
  • Πώς νιώθω όταν πιέζω τον εαυτό μου στα όρια για να καταφέρω οτιδήποτε, αντί να ακούω τις πρώτες αντιρρήσεις, να έχω μάτια ανοιχτά για τα πρώτα σημάδια καταπίεσης/αντίδρασης/κόπωσης;
  • Πως με κάνει να αισθάνομαι η επαφή μου με συγκεκριμένους ανθρώπους αντί με κάποιους άλλους;
  • Πάρε μια στιγμούλα σου και ψηλάφησε το rebound του οτιδήποτε στο σώμα και στην ψυχή σου… 

Namaste καλά!
Δάφνη

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Παπατζιλίκι του Κοτζιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τάχα δεν παραδώσαμε μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς

e-enimerosi

Η Γεωστρατηγική και ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης!!!

Χρήστος Μουρτζούκος

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ!!!

e-enimerosi