Διασπορά

Χειμάρρα: Με μπουλντόζες επιχειρούν να γκρεμίσουν το ξενοδοχείο ομογενή.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η αλβανική κυβέρνηση, που μετά την εκλογή Μπελέρη στέλνει μπουλντόζες για την κατεδάφιση ξενοδοχείου ομογενούς.

Είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή μεγάλη κινητοποίηση των ομογενών στο χωριό Δρυμάδες, δίπλα στην Χειμάρρα, με την αλβανική αστυνομία να έχει στήσει με μπουλντόζες επιχείρηση κατεδάφισης ξενοδοχείου ομογενή.

Πρόκειται για τον ομογενή Φιορεντίν Μπέλη, ο οποίος ήταν και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στην καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Κυριακής που ανέδειξαν νικητή τον Φρέντι Μπελέρη.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη και η Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με την Πρέσβυ Κωνσταντίνα Καμίτση να έχει ήδη κάνει παρέμβαση. Οι αλβανικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ένταλμα κατεδάφισης λόγω πολεοδομικών παραβάσεων μόνο που μόλις χθες η αλβανική πολεοδομία εξέδωσε επίσημο έγγραφο, με το οποίο νομιμοποιούνται όλες οι κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομογενείς θεωρούν ότι αυτό γίνεται ως αντίποινα από την αλβανική κυβέρνηση στην εκλογή Μπελέρη, ο οποίος μάχεται για την αναγνώριση των τίτλων ιδιοκτησίας των ομογενών, που τους είχε αφαιρέσει το 1945 το καθεστώς Χότζα.

Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου

«Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή στον Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι. Είναι νόμιμο, με άδεια και τα πάντα. Δεν μου έχουν δώσει χαρτί, τίποτα, μόνο επειδή υποστηρίζω τον Μπελέρη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στην εκπομπή LIVE NEWS.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που είναι και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, είπε ότι ακόμα και η Δικαιοσύνη φοβάται τον Αλβανό πρωθυπουργό, γι’ αυτό και δεν μπορεί να σώσει το σπίτι του.

«Πήγα το πρωί στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, φοβόμαστε, και ο δικαστής φοβάται τον Ράμα, και τώρα θα μπουν μέσα και θα το ανατινάξουν. Αυτή είναι η Αλβανία», ανέφερε.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στην επιτροπή καταμέτρησης των ψήφων το βράδυ της Κυριακής, διαδικασία από την οποία βγήκε δήμαρχος ο Έλληνας ομογενής Φρέντι Μπελέρης.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διασπορά: Βασίλης Φωτιάδης 1946-2024

e-enimerosi

Legends 2004 – UEFA All Stars: Τιμή στην ομάδα των Πρωταθλητών από τους ομογενείς (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος

Legends 2004 – UEFA All Stars: Όλα έτοιμα για τον σπουδαίο αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 με τους UEFA All Stars

e-enimerosi