ΔιασποράΕιδήσεις και Νέα

Συνεδριάζουν στην Αθήνα τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, ανήμερα των εθνικών εκλογών, θα βρίσκεται στην Αθήνα το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) για το ετήσιο συνέδριό της. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, ημέρα που θα γίνει και η εκλογή νέου προέδρου καθώς και μελών του Δ.Σ.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Τρίτη, 9 Ιουλίου και πιθανόν και την Τετάρτη, 10 Ιουλίου. Μέχρι τη στιγμή αυτή πιθανότερη θεωρείται η επανεκλογή του νυν προέδρου Παναγιώτη Κατσαμπάνη για δεύτερη θητεία στο τιμόνι της ΠαΔΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή μετέχουν 230 ελληνικής καταγωγής βουλευτές, καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα ανά τον κόσμο (εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου). Η γενική της συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Ανάμεσα στις προτεραιότητες που βάζει η ΠαΔΕΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΊΑ 2019-2021, όπως τις εξέθεσε στον ραδιόφωνο 90,4 ο Γερουσιαστής του Road Island, και αντιπρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Λεωνίδας Ραπτάκης, είναι η συνεργασία με την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για την προώθηση πακέτου επενδύσεων μεγάλων αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προώθηση του ζητήματος της ψήφου των εκτός Ελλάδος, Ελλήνων ψηφοφόρων.

Επίσης, συντονισμός και η συνεργασία της ΠαΔΕΕ με την ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και η αποτροπή προμήθειας της Τουρκίας με τους Ρωσικούς πυραύλους S-400.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΔΕΕ

Πρόεδρος Peter Katsampanis/ Australia
Stephen Dimopoulos
επίτιμος Γ.Γ. John Pandazopoulos / Australia
A’ αντιπρόεδρος Leo Raptakis /USA
B’ αντιπρόεδρος Eμμανουέλα Λαμπροπούλου/ Canada
Μέλη΅S Delis /Sweden (η θητεία του κ. Δελή στη Σουηδική Βουλή έληξε πρόσφατα και πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται η συμμετοχή του στην οργάνωση ως επίτιμου μέλους, κατά το πρότυπο του Γιάννη Πανταζόπουλου), Gerry Sklavounos/USA, Sandra Pappas/USA, Charlies Efstration/ USA και George Mihalakis/ S. Africa.

Σχετικές αναρτήσεις

Tύμβος Καστά: Το ακριβό μυστικό που έκρυβε ο τάφος της Αμφίπολης.

e-enimerosi

14 Ιουνίου 1921: Ο Τοπάλ Οσμάν στην Έρπαα. Οι σφαγές και οι φρικαλεότητες που ακολούθησαν.

e-enimerosi

Ευρωεκλογές 2024: Πως ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού με επιστολική ψήφο

Χρήστος Μουρτζούκος