Διεθνή

Αποχώρηση Τουρκίας από τη Συνθήκη για τις συμβατικές ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη.

Η Τουρκία αποφάσισε επίσημα να αποχωρήσει από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE). Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Απριλίου, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη στρατιωτική διπλωματία της περιοχής.

Γιατί αποχώρησε η Τουρκία από τη Συνθήκη 

Η CFE, η οποία υπογράφηκε το 1990 στο Παρίσι, ήταν μια συνθήκη που υπογράφηκε από το ΝΑΤΟ και τη Σοβιετική Ένωση και είχε ως στόχο τη διασφάλιση της στρατιωτικής ισορροπίας στην Ευρώπη μέσω της επιβολής περιορισμών στις μετακινήσεις και τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων. Η απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη συνθήκη, λαμβάνεται μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την αναστολή των δικών τους υποχρεώσεων στην CFE, ακολουθώντας την αποχώρηση της Ρωσίας.

Η απόφαση της Τουρκίας θεωρείται απόρροια της αυξανόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια και την ανάγκη για ενίσχυση της εθνικής άμυνας σε ένα ολοένα απρόβλεπτο παγκόσμιο περιβάλλον.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Μακρόν και Σολτς αποκαλύπτουν τα σχέδια για την ευρωπαϊκή αεράμυνα: Στο τραπέζι και η ελληνική πρόταση

e-enimerosi

Ράμα: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματα σας, όπως η Ελλάδα υποχρέωσε τους αδελφούς μας»

Reuters: «Ναι» Πούτιν σε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, αν «κλειδώσουν» τα εδαφικά κεκτημένα

e-enimerosi