Εθνικά ΘέματαΚύπρος

Ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους.

Η βουλή του Αζερμπαϊτζάν προχώρησε στη σύσταση της Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων.

Το Milli Majlis, η βουλή του Αζερμπαϊτζάν, προχώρησε στη σύσταση της Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων με το ψευδοκράτος σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως ενίσχυση των γεφυρών συνεργασίας με το παράνομο μόρφωμα.

Ο βουλευτής Javanshir Feyziyev, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων Αζερμπαϊτζάν – ΤΔΒΚ, χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορικό βήμα», επισφραγίζοντας την προσήλωση του Αζερμπαϊτζάν στην ενίσχυση των σχέσεων με το ψευδοκράτος.

Η σύσταση της Ομάδας Εργασίας Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων Αζερμπαϊτζάν – ΤΔΒΚ αποτελεί μια στρατηγική κίνηση με σημαντική συμβολική και πρακτική υπόσταση. Ειδικά με την ΤΔΒΚ, αυτή η κίνηση υπογραμμίζει την επιθυμία για ενίσχυση των δεσμών με τουρκικά κράτη που δεν έχουν διεθνή αναγνώριση. Αυτή η κίνηση ενδέχεται να αποτελέσει ένα βήμα προς την ευρύτερη διεθνή αναγνώριση της ΤΔΒΚ, ενισχύοντας την πολιτική θέση της στον κόσμο. Η ομάδα εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προσφέροντας μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη κοινών πολιτικών και προγραμμάτων που θα ενισχύσουν την ευημερία των Κατεχομένων, ενώ παράλληλα θα προωθήσει την τουρκική κουλτούρα και τα συμφέροντα στην παγκόσμια σκηνή.

Η ενίσχυση των σχέσεων με το ψευδοκράτος αποτελεί, εξάλλου, και μια υλοποίηση της επιθυμίας της κυβέρνησης της Άγκυρας να προωθήσει την αναγνώριση της ΤΔΒΚ από άλλα κράτη, ξεκινώντας από τα πιο «αδελφικά» προς την Τουρκία.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: Η βουλή του Αζερμπαϊτζάν.

Σχετικές αναρτήσεις

”Απασφάλισαν” οι Τούρκοι: Αν δεν συζητηθούν η διαμάχη κυριαρχίας στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα συνεχίσουν να κρέμονται από ένα νήμα!

Χρήστος Μουρτζούκος

Γιούνκερ: Το Eurogroup μεταχειρίστηκε λάθος την Κύπρο το 2013

e-enimerosi

Κύπρος: Το Κατάρ βάζει στο τραπέζι ενδιαφέρον για το λιμάνι Λάρνακας

e-enimerosi