Διεθνή

H σειρά Krapopolis που οι ομογενείς ζήτησαν να κοπεί από το Fox.

Η σατιρική σειρά κινουμένων σχεδίων, «Krapopolis», και διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα.

Σφοδρές αντιδράσεις και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ. H AHEPA είναι μια ομογενειακή οργάνωση αφοσιωμένη στο να προάγει ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρείται από τις κορυφαίες. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της AHEPA, Σάββας κ. Τσίβικος σε επιστολή του στον διευθυντή της FOX Εntertainment, ζήτησε να σταματήσει την παραγωγή της σειράς.

«H σειρά είναι υποτιμητική για τη συμβολή των Ελλήνων στον δυτικό πολιτισμό»

«Θεωρούμε τη σειρά υποτιμητική για τη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στον δυτικό πολιτισμό», γράφει ο Τσίβικος. «Αυτές οι συνεισφορές, που περιλαμβάνουν επίσης τις τέχνες, την αρχιτεκτονική και τις επιστήμες- και τα ιδανικά, που περιλαμβάνουν την έννοια της δημοκρατίας και το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης, ενέπνευσαν ακαδημαϊκούς, θεατρικούς συγγραφείς και επιστήμονες- και επαναστάτες, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών του έθνους μας, ανά τους αιώνες».

«Παρόλο που η ειρωνεία των αρχαίων Ελλήνων που παίζουν σατιρικές κωμωδίες ήδη από το 500 π.Χ. δεν μας διαφεύγει, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το «Krapopolis» ξεπερνά μια γραμμή που είναι προσβλητική για την κοινότητά μας, και ίσως και για άλλους. Στόχος μας είναι να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το δίκτυο και, ελπίζουμε, με τους παραγωγούς της σειράς για να διερευνήσουμε αν υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός», καταλήγει.

Η σατιρική σειρά κινουμένων σχεδίων εστιάζει στο αρχαίο μυθικό βασίλειο της Κραπόπολης που κυβερνάται από τον βασιλιά Τυράννη και την οικογένειά του.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

G7: Συμφωνία για δανεισμό $ 50 δισ. στην Ουκρανία

e-enimerosi

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απειλείται από το νέο τανκ της Τουρκίας – Θα τη βοηθήσουν οι Ινδοί

e-enimerosi

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο Γκαντζ από την κυβέρνηση Νετανιάχου

e-enimerosi