Ειδήσεις και Νέα

Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών με ταυτότητες νεκρών.

Ταυτότητες και διαβατήρια στο όνομα νεκρών ομογενών, των οποίων οι θάνατοι δεν είχαν δηλωθεί, εξέδιδε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2021 όταν έγινε αίτηση για επανέκδοση διαβατηρίου λόγω απώλειας αλλά τα στοιχεία του κατόχου ήταν διαφορετικά.

Αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησαν επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις, όπου κατέσχεσαν δεκάδες ταυτότητες και διαβατήρια. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν επτά άτομα μεταξύ των οποίων ένας συνταξιούχος αστυνομικός, αλλά και 59χρονος, που θεωρείται εγκέφαλος και έχει κατηγορηθεί άλλες τρεις φορές για ελληνοποιήσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι ταυτότητες εκδίδονταν από αστυνομικό τμήμα της Χαλκιδικής όπου υπηρετούσε ο αστυνομικός, με κόστος 15.000 ευρώ η μία. Αρκετές ταυτότητες και διαβατήρια κατέληξαν σε μέλη μαφιόζικων ομάδων, που διέγραψαν έτσι το ποινικό τους μητρώο.

Σε βάρος των επτά συλληφθέντων και των επιπλέον 29 κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, ψευδείς βεβαιώσεις και ξέπλυμα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi

Σχολεία Μόναχο: Εξελίξεις διαπραγματεύσεων για το κτιριακό στο Μόναχο, 6 μήνες μετά

e-enimerosi

Δημογραφικό: Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι

e-enimerosi