ΔιεθνήΟικονομία

Η νομοθεσία της ΕΕ για το ψηφιακό ευρώ σταμάτησε προς το παρόν.

Η ανάπτυξη ενός ψηφιακού ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τώρα υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει προς το παρόν το σχέδιο νόμου σε αναμονή.

Η νομοθεσία που σχεδίαζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη ενός ψηφιακού ευρώ έχει σταματήσει προς το παρόν. Οι λόγοι είναι μέχρι στιγμής ασαφείς.

Το προσχέδιο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου. Μένει να δούμε αν το έγγραφο που διέρρευσε πρόσφατα, το οποίο παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το σχεδιασμό του CBDC, έχει κάποια σχέση με τις καθυστερήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο νόμου, το οποίο αποσκοπεί στη διευκρίνιση του τελικού θέματος του CBDC από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναβάλλεται εκ νέου. Το ψηφιακό ευρώ της ΕΚΤ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής σε εθνικό επίπεδο σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα μετρητά.

Στην κοινότητα κρυπτογράφησης, τα CBDC είναι αμφιλεγόμενα. Ορισμένοι τα επαινούν ως μια φθηνή εναλλακτική λύση για διεθνείς συναλλαγές πληρωμών, αλλά άλλοι φοβούνται για την ιδιωτικότητά τους.

Στα τέλη Μαρτίου, μια κολεκτίβα Bitcoin έδειξε το λογότυπο BTC στη γυάλινη πρόσοψη των κεντρικών γραφείων της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Το κίνητρο: δείξτε στην κεντρική τράπεζα μια εναλλακτική λύση.
Θέλετε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα;

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ράφα: Αμερικανικά τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση με τους 45 νεκρούς

e-enimerosi

Μακρόν και Σολτς αποκαλύπτουν τα σχέδια για την ευρωπαϊκή αεράμυνα: Στο τραπέζι και η ελληνική πρόταση

e-enimerosi

Ράμα: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματα σας, όπως η Ελλάδα υποχρέωσε τους αδελφούς μας»