Διεθνή

Ο Μαχμούντ Αμπάς αντίθετος με τις πράξεις της Χαμάς.

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο, ανέφερε ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει την Παλαιστίνη και καταδίκασε τις ενέργειες της κατά του Ισραήλ.

Το κρατικού μέσο ενημέρωσης WAFA της Παλαιστινιακής Αρχής, αναφέρει την αντίθεση του Μαχμούτ Αμπάς για τις πράξεις βίας της Χαμάς:

«Ο Πρόεδρος Αμπάς επιβεβαίωσε την αντίθεση του για τη δολοφονία αμάχων και από τις δύο πλευρές και έκανε έκκληση για απελευθέρωση αμάχων, κρατουμένων και από τις δύο πλευρές. Επαναβεβαίωσε την αντίθεση του στην βία, τη δέσμευση στη διεθνή νομιμότητα και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, την ειρηνική λαϊκή αντίσταση και την πολιτική δράση ως δρόμο για την επίτευξη των εθνικών στόχων (της Παλαιστίνης), τονίζοντας την αναγκαιότητα αναζήτησης πολιτικής λύσης που να τερματίζει την κατοχή.

Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι πολιτικές και οι ενέργειες της Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό και οι πολιτικές, τα προγράμματα και οι αποφάσεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αντιπροσωπεύουν τον παλαιστινιακό λαό ως τον μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού».

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Αρχική εικόνα: REUTERS/Brendan McDermid

Σχετικές αναρτήσεις

Μακρόν και Σολτς αποκαλύπτουν τα σχέδια για την ευρωπαϊκή αεράμυνα: Στο τραπέζι και η ελληνική πρόταση

e-enimerosi

Ράμα: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματα σας, όπως η Ελλάδα υποχρέωσε τους αδελφούς μας»

Reuters: «Ναι» Πούτιν σε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, αν «κλειδώσουν» τα εδαφικά κεκτημένα

e-enimerosi