Επενδύσεις

Νέα γραμμή παραγωγής φέρνει φρεγάτες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Νέα γραμμή παραγωγής πλοίων παγκόσμιας κλάσης ετοιμάζουν Fincantieri & ONEX υπό την αμυντική ναυπηγική εταιρία του Ομίλου ΟΝΕΧ, την ONEX Elefsis Naval & Maritime, για την οποία αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις σήμερα.

Η ONEX, με αυτό τον τρόπο επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Fincantieri, δημιουργώντας ουσιαστικά νέες θέσεις εργασίας, νέα γραμμή παραγωγής για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά και άλλους στόλους, δίνοντας έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και οφέλη στην Ελληνική Ναυπηγική και Αμυντικών Βιομηχανία, καθιστώντας τα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου θα φτιαχτεί η νέα γραμμή παραγωγής Ναυπηγείο αναφοράς για την Ανατολική Μεσόγειο.

Εξελίξεις οι οποίες έρχονται, λίγες μέρες πριν την οριστικοποίηση της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα καταστήσει την ONEX ιδιοκτήτη της ναυπηγικής μονάδας και θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας του Πάνου Ξενοκώστα.

Οι Όμιλοι ONEX και Fincantieri επεκτείνουν τη συνεργασία τους, πέρα ​​από το πρόγραμμα για τις κορβέτες, σε ναυτικά προγράμματα, που αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή στη ναυπηγική και ενσωματώνουν καινοτόμες  τεχνολογίες αιχμής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται πρόταση προς την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής ή ακόμη και εξολοκλήρου ναυπήγηση για φρεγάτες Constellation του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς η πρόταση αφορά στη συνεργασία της Fιncantιeri στην Ελλάδα με την αμερικανική ΟΝΕΧ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ειδικότερα, αναμένεται η πιστοποίηση από την αμερικανοϊταλική US  Frincatieri για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ως το κέντρο συντήρησης των Constellation για νέα ναυπηγικά προγράμματα και για την εκτέλεση των λεγόμενων εργασιών MRO, Maintenance, Repaιr and Operatέons Συντήρηση, επισκευή και γενική επισκευή.

Συνεργασία η οποία φέρνει πιο κοντά τη Frincatieri και την ΟΝΕΧ αλλά και νέες επενδύσεις ώστε να λάβουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για το υποκατασκευαστικό έργου των Constellatιon.

Είναι γνωστό ότι η Fincantieri, όντας παγκόσμιος ηγέτης στη ναυπηγική βιομηχανία, είναι ενεργά συμμετέχοντας στο έργο European Patrol Corvette (EPC) – που συγχρηματοδοτείται από την ελληνική Κυβέρνηση και αποτελεί μέρος των έργων PESCO (Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία), ενώ έχει επίσης βραβευτεί για την κατασκευή των νέων φρεγατών κλάσης Constellation με κατευθυνόμενους πυραύλους πολλαπλών αποστολών για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τα οποία βασίζονται στην αποδεδειγμένη ιταλική φρεγάτα FREMM.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: INTIME NEWS

Σχετικές αναρτήσεις

Κάθε επένδυση έχει τρία κόστη

Εβίτα Μανούδη

Αφού τα «γκουγκλάρουμε», γιατί τα κάνουμε λάθος;

Εβίτα Μανούδη

Alpha Βank: Πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania S.A. στην UniCredit S.p.A.

e-enimerosi