ΒίντεοΕθνικά ΘέματαΠολιτική

Ανδρέας Μουντζουρούλιας για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία: Εμβάθυνση των σχέσεων σε πολλούς τομείς.

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο του απόδημου παλμού, ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας διευθυντής του directus.gr  αναφέρθηκε για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ινδία.

Eρωτηθείς για τη συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν ανάμεσα στoν Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρωθυπουργό της Ινδίας έθεσε τέσσερα σκέλη ως σημαντικότερο αυτής της συνάντησης και αυτά έχουν να κάνουν με το:

  1. Εμπόριο
  2. Άμυνα
  3. Τον διάδρομο Ινδίας-Ελλάδος και κατ΄ επέκταση στην διασύνδεση της Ευρώπης όπου εκεί η Ελλάδα θα είναι η πύλη εισόδου της Ινδίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο
  4. Μετανάστευση

Επίσης συμφώνησαν και σε συνεργασία ανάμεσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ) των δύο χωρών αλλά και την ασφάλεια και η κυβερνοασφάλεια, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θαύμα της πληροφορικής της Ινδία.

Εμπόριο.

Όσον αφορά στο εμπόριο συμφωνήθηκε και τονίστηκε η προοπτική να διπλασιαστούν οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών μέχρι και το 2030, να υπενθυμίσουμε πως ο όγκος των συναλλαγών των δύο χωρών σήμερα ανέρχεται περί τα 1,2δις. Με τις εξαγωγές μας να ανέρχονται στα  235 εκατομμύρια και τις εισαγωγές λίγο πάνω από το 1 δις.

Ασφάλεια και κυβερνοασφάλεια.

Την εμπειρία και την εξέλιξη στον χώρο της ασφάλειας επιδιώκουν οι δύο χώρες, μετά και τις συχνές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Νέος δρόμος του μεταξιού.

Η Ελλάδα ως πύλη εισόδου της Ελλάδας στην Ευρώπη, μέσω των εμπορικών συναλλαγών, και σε συνεργασία με την διασύνδεση του σιδηρόδρομου αλλά και των λιμανιών, όπως τα λιμάνια, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Βόλου.

Μετανάστευση.

Διακρατική συμφωνία στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στον χώρο του πρωτογενούς τομέα όπως με τους εργάτες γης.

Άμυνα.

Ανάπτυξη στον τομέα της άμυνας όπως την συνεργασία και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας. Συμπαραγωγή σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και σε ναυτική και αεροπορική συνεργασία αλλά και την παραγωγή τυφεκίων.

Εκπαίδευση.

Συνεργασία των ΑΕΙ των δύο χωρών σε εκπαιδευτικό και τεχνολογικό τομέα.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ”Ελλήνων συνέλευσις” Αλέξανδρος Οικονόμου στον απόδημο παλμό

Απόστολος Πιστόλας: Η πολιτική ανάλυση της εβδομάδας.

e-enimerosi

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi