Ο ίδιος τόνισε «η δική μας γραμμή είναι η γραμμή που χάραξε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος κρέμασε σαν μετάλλιο στον λαιμό της ιστορίας τις λέξεις: «Η μόνη μου τιμή και ο μόνος μου πλούτος στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τουρκισμός».

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει τρελάνει τους εχθρούς»

«Μια από τις πηγές έμπνευσής μας είναι η ιαχή «θεού θέλοντος, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη και το Κιρκούκ και τα νησιά, αν είμαι άξιος και θα συμπεριλάβω στα σύνορα της Τουρκίας τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης». Και όπως είπε πάλι ο αγαπημένος Ατατούρκ, «ο Τούρκος είναι η αστραπή, ο τυφώνας, ο ήλιος που φωτίζει τον κόσμο»» πρόσθεσε ο Μπαχτσελί. Και συνέχισε «δεν θα υπάρχει Οικουμενικός Πατριάρχης, ούτε πόλη με το όνομα «Κωνσταντινούπολις». Δεν θα υπάρξει δεύτερο Βατικανό, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει τρελάνει τους εχθρούς».

Η αναφορά του στον Πατριάρχη

«Ένα άλλο απαράδεκτο ζήτημα είναι η πρόσκληση του Ρωμιού Πατριάρχη Φαναρίου στη σύνοδο κορυφής, αποκαλώντας τον «Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως» και η υπογραφή του στην τελική διακήρυξη.

Η σύνοδος κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία αγνόησε σκόπιμα το δίκαιο της κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και τις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης» κατέληξε.

Τι απαντούν διπλωματικές πηγές για την πρόκληση Μπαχτσελί

«Ο Μπαχτσελί αν και εταίρος τού Ερντογάν αισθάνεται μια πίεση και αναζητά έναν ρόλο στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό και προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Αισθάνεται στην απ’ έξω. Θέλει να τραβήξει την προσοχή».