Γερμανία

Ασφάλεια στην Γερμανία: 48 τραυματισμοί και σεξουαλική παρενόχληση σε εξωτερικές πισίνες του Βερολίνου.

Υπάρχουν πάντα αστυνομικές επιχειρήσεις στις υπαίθριες πισίνες του Βερολίνου, μία πισίνα χρειάστηκε ήδη να εκκενωθεί τρεις φορές φέτος. Ο απολογισμό της καλοκαιρινής περιόδου, με νέα σχέδια ασφάλειας και πρόσθετα μέτρα βρίσκονται στα σκαριά.

Στις εξωτερικές πισίνες του Βερολίνου, η αστυνομία μέτρησε 48 βιοπραγίες στο πρώτο μισό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Από τον Μάιο έως τις 18 Ιουλίου, αυτό περιλάμβανε τραυματισμούς, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, απειλές, εξαναγκασμό και ληστεία.

Τα συμβόλαια κατανεμήθηκαν αρκετά ομοιόμορφα κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και σε πολλές διαφορετικές πισίνες όπως το Columbiabad στο Neukölln, το Prinzenbad στο Kreuzberg, η καλοκαιρινή πισίνα στο Pankow, η εξωτερική πισίνα Seestraße στο Wedding, το Plötzensee lido, το Olympiabad και άλλες πισίνες.

Ως ύποπτοι δράστες αναγνωρίστηκαν 29 νεαροί άνδρες και έξι γυναίκες. Εκδόθηκαν 82 γραπτές απαγορεύσεις κατοικίας. Δεν αναφέρθηκε εάν επρόκειτο κυρίως για μικροαδικήματα, όπως μικροδιαφορές ή σοβαρότερες υποθέσεις. Το προηγούμενο έτος, το 2022, η αστυνομία μέτρησε συνολικά 57 τέτοια εγκλήματα.

Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των μέτρων ασφαλείας.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για συγκρούσεις στις πισίνες είναι οι κλιμακούμενες διαμάχες μεταξύ των επισκεπτών, οι καβγάδες σε τσουλήθρες και οι πλατφόρμες καταδύσεων, η σεξουαλική παρενόχληση με αμυντικές αντιδράσεις από τους συνοδούς και η είσοδος στις εγκαταστάσεις χωρίς εισιτήρια με επακόλουθες συγκρούσεις με το προσωπικό ασφαλείας.

Ο αριθμός αυτών των πράξεων παρουσίασε μεγάλες διακυμάνσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και του αριθμού των επισκεπτών στις πισίνες το καλοκαίρι. 1,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθεί φέτος για σεκιούριτι και φύλακες.

Το Neukölln Columbiabad εκκενώθηκε τρεις φορές. Στις 9 Ιουνίου, λόγω μαζικών συγκεντρώσεων 60 έως 80 νέων, στις 21 Ιουνίου, επειδή 50 νέοι εισέβαλαν στην τσουλήθρα και στις 9 Ιουλίου, λόγω ομάδων νεαρών που συγκρούστηκαν με την υπηρεσία ασφαλείας και τους ναυαγοσώστες.

Μετά τους ελέγχους ταυτότητας και την εγκατάσταση βιντεοκάμερων στις εισόδους και εξόδους τεσσάρων συνολικά πισινών, ο αριθμός των φυλάκων πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω. «Με την επέκταση της βιντεοεπιτήρησης, θέλουμε να συμβάλουμε στην περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας σε αυτές τις μεγάλες καλοκαιρινές πισίνες», εξήγησε η Marie Rupprecht, διευθύντρια των επιχειρήσεων πισίνας. Μέχρι στιγμής, οι κάμερες έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο στο σπα στο Neukölln – τώρα και στις συνοικίες Kreuzberg, Steglitz και Pankow.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποδυτήρια ή οι χώροι ηλιοθεραπείας δεν κινηματογραφούνται και οι εικόνες διαγράφονται αυτόματα μετά από διάστημα 72 ωρών. Τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να αποβούν εις βάρος των οικογενειών και των μαθητών: Θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος σε λιγότερους επισκέπτες τις ζεστές μέρες, να πωλούνται περισσότερα εισιτήρια μέσω διαδικτύου και να διεξαχθούν και πάλι συζητήσεις για τον καθορισμό χρονικών παραθύρων για τους επισκέπτες, όπως συνέβη στην Πανδημία του κορωνοϊού. Μια απαίτηση ταυτότητας έχει ήδη εφαρμοστεί: Οι λουόμενοι πρέπει τώρα να επιδείξουν την ταυτότητά τους στην είσοδο.

Η Berliner Bäder-Betriebe (BBB) ​​διαπίστωσε πρόσφατα ότι το πρώτο μισό της καλοκαιρινής περιόδου επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συζητήσεις σχετικά με την κλιμάκωση των καταστάσεων σε ορισμένες εξωτερικές πισίνες. Λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων εβδομάδων, δεν υπήρξαν άλλα μεγάλα επεισόδια.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
με πληροφορίες απο την welt

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος

Σκόπια: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

e-enimerosi