Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανίαΔιασπορά

Το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού αναλαμβάνει δράση για τα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο και ανταποκρινόμενο τον προβληματισμό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου της Στουτγάρδης το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού εξέδωσε δελτίο τύπου.

Στην ανακοίνωση εκφράζει την αγωνία αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ίδρυμα έτσι ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο καίριο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το λύκειο της Στουτγάρδης. Οι μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολείο και έτσι να χάσουνε την φοίτηση τους στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την μόρφωση και την εκπαίδευσή τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού, ανταποκρινόμενο στην «Παράκληση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου της Στουτγάρδης», θέλει να ενημερώσει τη δημόσια γνώμη για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει στο ζήτημα της στέγασης του Λυκείου.

Μετά την άμεση αποστολή επιστολής στο υπουργείο παιδείας, απευθυνόμενοι στους ιθύνοντες για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης ακολούθησε επικοινωνία τόσο του αντιπροέδρου κυρίου Ντόνα όσο και του εκπροσώπου τύπου και επικεφαλή της επιτροπής παιδείας κυρίου Κήπα με το υπουργείο παιδείας.

Η εύρυθμη λειτουργία του Λυκείου της Στουτγάρδης αποτελεί πρωταρχική μας προτεραιότητα. Επιμένουμε στην αναζήτηση λύσης προς το συμφέρον των παιδιών μας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που εξυπηρετεί αυτό το σκοπό».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

e-enimerosi

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ

e-enimerosi

Ποιες είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις για τα χρήματα που σε σαμποτάρουν;

Εβίτα Μανούδη