Γερμανία

Γερμανία: Με έως και 38 βαθμούς, η Κυριακή ήταν η πιο ζεστή μέρα του 2023 μέχρι στιγμής.

Η ζέστη κυριάρχησε στη Γερμανία την Κυριακή. Ήταν η πιο ζεστή μέρα μέχρι στιγμής φέτος στη Γερμανία.

Όπως είπε μετεωρολόγος της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD) στη Στουτγάρδη, 38,0 βαθμοί Κελσίου μετρήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Waghäusel-Kirrlach (περιοχή Καρλσρούης) στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία. Στη Βαυαρία, μετρήθηκαν 37,8 μοίρες υπό σκιά στο Kitzingen στην Κάτω Φραγκονία.

Άλλες πολύ υψηλές τιμές αναφέρθηκαν στη συνέχεια στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, για παράδειγμα στο Μάνχαϊμ (37,6 βαθμοί), στο Φράιμπουργκ (36,2 βαθμοί) ή στη Στουτγάρδη (36,1 βαθμοί). Το DWD στο Offenbach είπε επίσης ότι το θερμόμετρο έδειξε επίσης πολύ υψηλές τιμές σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια: για παράδειγμα στη Φρανκφούρτη του Μάιν (Έσση) 36,6 βαθμούς, στην Κολωνία (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) 35,9 βαθμούς και στη Βαϊμάρη (Θουριγγία). ) 35,1 μοίρες.

Το γερμανικό ρεκόρ θερμοκρασίας απέχει πολύ από τις τρέχουσες τιμές.

Η θερμοκρασία ήταν έως και 35,7 βαθμούς το Σάββατο. Αυτή η μέγιστη θερμοκρασία μετρήθηκε στο Tönisvorst (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία). Ήταν τόσο ζεστό στις 22 Ιουνίου στο Reit im Winkl στην Άνω Βαυαρία.

Το γερμανικό ρεκόρ θερμοκρασίας απέχει ακόμη πολύ από όλες αυτές τις τιμές. Σύμφωνα με το DWD, 41,2 βαθμοί Κελσίου μετρήθηκαν στις 25 Ιουλίου 2019 στους σταθμούς στο Duisburg και στο Tönisvorst.

Πέρυσι, για παράδειγμα, 40,1 βαθμοί καταγράφηκαν στις 20 Ιουλίου στο Αμβούργο-Neuwiedenthal.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή: RW / DPA

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανικοί σιδηρόδρομοι: Ολική αναμόρφωση μετά το φιάσκο του Euro

e-enimerosi

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

e-enimerosi

Συμφωνία στην κυβέρνηση για την διαμάχη του προϋπολογισμού

e-enimerosi