Γερμανία

Lauterbach: Έρχεται η τηλεφωνική αναρρωτική άδεια επ’ αόριστων.

Η αναρρωτική άδεια μέσω τηλεφώνου έχει διευκολύνει τη ζωή πολλών ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τώρα φαίνεται με σχέδια πάντως.

Το τηλεφωνικό σημείωμα ασθενείας που δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα ισχύει τώρα επ’ αόριστον: Οι γιατροί θα πρέπει να μπορούν να προσδιορίσουν την ανικανότητα εργασίας σε ασθενείς που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα ασθένειας μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Ωστόσο, θα πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά «σε ασθενείς που είναι πελάτες των οικογενειακών γιατρών», σύμφωνα με το νέο νόμο για την καταπολέμηση και βελτίωση της προσφοράς φαρμάκων (ALBVVG) του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Karl Lauterbach.

Lauterbach: Η τηλεφωνική αναρρωτική άδεια διευκολύνει ασθενείς και γιατρούς.

«Η τηλεφωνική αναρρωτική άδεια σώζει τους ασθενείς από την επίσκεψη στον γιατρό και διευκολύνει την εργασία σα ιατρεία», ανέφερε ο Lauterbach. “Αυτό είναι λογικό σε περιπτώσεις χωρίς σοβαρά συμπτώματα. Εάν θέλετε, μπορείτε να πάτε στον γιατρό σε τέτοιες περιπτώσεις. Στόχος, ωστόσο, είναι η αποσυμφόρηση από τις επισκέψεις στα ιατρεία.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανικοί σιδηρόδρομοι: Ολική αναμόρφωση μετά το φιάσκο του Euro

e-enimerosi

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

e-enimerosi

Συμφωνία στην κυβέρνηση για την διαμάχη του προϋπολογισμού

e-enimerosi