Γερμανία

Το AfD συνεχίζει την ανοδική του πορεία, και ξεπέρασε ξανά το SPD στις δημοσκοπήσεις.

Πρώτο σε όλα σε σχέση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η δημοσκόπηση της Deutschlandtrend, η οποία διενεργήθηκε από το ARD, αποκάλυψε ότι εάν την ερχόμενη Κυριακή διεξάγονταν ομοσπονδιακές εκλογές, το 19% των Γερμανών πολιτών θα ψήφιζε το AfD και με τάσεις ανόδου.

Ο ψηφοφόρος στο ερώτημα αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή θα έδινε την ψήφο του:
  • CDU/CSU 29%
  • AfD 19%
  • SPD 17%
  • Πράσινοι 15%
  • FDP  6%
Το AfD έχει για πρώτη φορά διοικητή περιφέρειας.

Ο υποψήφιος του AfD Robert Stuhlmann κερδίζει τις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Sonneberg στη Θουριγγία. Είναι η πρώτη φορά που το κόμμα κέρδισε κορυφαίο δημοτικό γραφείο στη Γερμανία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας κάνει λόγο για «σήμα συναγερμού».

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό αποτέλεσμα, ο Stuhlmann έλαβε το 52,8% των ψήφων. Ο εν ενεργεία περιφερειακός διοικητής από το CDU, Jürgen Köpper, ο οποίος υποστηρίχθηκε επίσης από την Αριστερά, το SPD, τους Πράσινους και το FDP, έχασε κατά 47,2%.

Το AfD βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άνοδο στις δημοσκοπήσεις, ειδικά στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας. Στη Θουριγγία, το κόμμα με τον ηγέτη του κράτους Björn Höcke χαρακτηρίζεται και παρατηρείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος ως αποδεδειγμένα δεξιός εξτρεμιστής.

«Μια επιβεβαίωση για την ακροδεξιά πορεία ριζοσπαστικοποίησης»

Εκπρόσωποι του AfD, όπως ο εκπρόσωπος της ομοπολιτείας της Θουριγγίας, Στέφαν Μόλερ, έδωσαν μεγάλη σημασία στις εκλογές.«Αυτή ήταν μόνο η αρχή», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης του AfD, Τίνο Chrupalla. “Πείθουμε τις πλειοψηφίες με την πολιτική μας για τα συμφέροντα των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε μια στροφή προς το καλύτερο για τη Γερμανία”.

Ο αρχηγός του κράτους Björn Höcke είπε ότι μια “πολιτική καταιγίδα” προήλθε από το Sonneberg. «Και μετά θα προετοιμαστούμε για τις πολιτειακές εκλογές στην Ανατολή, όπου μπορούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό σεισμό».

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Γερμανία Ζάαρλαντ: Το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε 6 σημεία για τις πλημμύρες

Μόναχο: Ακτιβιστές για την προστασία του κλίματος εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί μεταξύ 5 το πρωί και 7 το πρωί

Χρήστος Μουρτζούκος