Γερμανία

Βερολίνο: Λέαινα κυκλοφορεί ελεύθερη. «Μείνετε στα σπίτια σας» τονίζουν οι αρχές.

Μία λέαινα κυκλοφορεί ελεύθερη στα περίχωρα της γερμανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας συναγερμό σε κατοίκους και αρχές.

Η αστυνομία στο Βραδεμβούργο προειδοποιεί τους πολίτες των πόλεων Kleinmachnow, Teltow και Stahnsdorf στο νότιο Βερολίνο για μια λέαινα η οποία εθεάθει το βράδυ να κυκλοφορεί στην πόλη. Οι αρχές με ειδικούς κτηνιάτρους αναζητούν το ζώο από τα χθές τα μεσάνυχτα. Από πού προέρχεται είναι ασαφές, έχουν γίνει οι έρευνες σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκα αλλά δεν έχει προκύψει ότι λείπει από κάπου, έτσι διερευνάται από που έχει διαφύγει.

Η Ένωση Κτηνιάτρων Ζωολογικών Κήπων (VZT) βλέπει μια ένδειξη ότι το ζώο που είδαν στο Βερολίνο δεν είναι λέαινα. Κατά συνέπεια, το προφίλ του ζώου στο βίντεο που κυκλοφορεί δεν φαίνεται να είναι στο προφίλ μιας λέαινας. Συγκεκριμένα, η στρογγυλή πλάτη και το σχήμα του κεφαλιού θα έρχονταν σε αντίθεση με τη θεωρία του λιονταριού.

«Γενικά, μπορεί να ειπωθεί ότι σχεδόν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ηρεμίας στα γερμανικά δάση, βιντεοσκοπούνται μεγάλα σαρκοφάγα, όπως κροκόδειλοι και αλιγάτορες οι οποίοι βρίσκονται σε λίμνες που κολυμπούν και συχνά κινηματογραφούνται», είπε η ένωση.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο διευθυντής του τσίρκου Michel Rogall είναι επίσης σίγουρος ότι δεν είναι λέαινα. “Αν αυτό είναι λιοντάρι, θα φάω μια σκούπα”, λέει. Πιστεύει ότι είναι ένας καυκάσιος σκύλος, παρόμοιος σε μέγεθος με μια λέαινα. “Έχω ένα τέτοιο σκυλί στο σπίτι, αλλά είναι ακόμα εκεί.”

Δήμαρχος: Η λέαινα πρέπει να θανατοθεί «μόνο σε ακραίες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».
Ο δήμαρχος του Kleinmachnow, Michael Grubert, κάλεσε ξανά για προσοχή, οι πολίτες θα πρέπει να μειώσουν τις δραστηριότητές τους έξω από το σπίτι. «Δεν θα έκανα τζόκινγκ», έδωσε ένα παράδειγμα ο Γκρούμπερτ. Τα παιδιά δεν πρέπει να βγαίνουν έξω με τα ποδήλατά τους. Ωστόσο, υποθέτει ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες της κοινότητας Kleinmachnow και ότι η αστυνομία έχει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία του Βραδεμβούργου έγραψε «Το άγριο ζώο που δραπέτευσε δεν έχει βρεθεί ακόμα! Εξακολουθούμε να σας ζητάμε να μην βγείτε από το σπίτι. Εάν δείτε το ζώο, καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 110».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανικοί σιδηρόδρομοι: Ολική αναμόρφωση μετά το φιάσκο του Euro

e-enimerosi

Βάδη-Βυρτεμβέργη: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

e-enimerosi

Συμφωνία στην κυβέρνηση για την διαμάχη του προϋπολογισμού

e-enimerosi