ΔιασποράΚύπρος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

Ως Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού, εκφράζουμε τη βαθιά μας αγανάκτηση για την αιματηρή εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και τις δυσάρεστες συνέπειες που επήλθαν. Η επέτειος αυτή αποτελεί στιγμή που μας υπενθυμίζει την ανάγκη να μην ξεχνούμε την αδικία και τον πόνο που υπέστησαν τα αδέρφια μας οι Έλληνες Κύπριοι.
Στηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, των συνθηκών των “Ηνωμένων Εθνών και των ευρωπαϊκών αξιών.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα και την ακεραιότητα της Κύπρου, ενισχύοντας τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη όλων των κοινοτήτων στο νησί. Θεωρούμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση αν δεν φύγει από το νησί και ο τελευταίως εισβολέας τούρκος στρατιώτης και τελειώσει το καθεστώς κατοχής!
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους ευρωπαίους εταίρους μας να διατηρήσουν την πίεση για να επιτευχθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο κοινοτήτων και θα διασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία στην Κύπρο.
Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς τους Έλληνες Κυπρίους και την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή μας στην εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της Κύπρου.
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γι’ αυτό ξεχάστηκε η εισβολή-κατοχή

e-enimerosi

«Ομόνοια»: Ο Έντι Ράμα εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι

e-enimerosi

Emailgate: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠ.ΕΣ και 40.000 στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου