ΓερμανίαΔιεθνή

Βύθιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γερμανία.

Σε χαμηλό 33 μηνών διαμορφώνεται ο ευρωπαϊκός δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας (PMI) παρασυρμένος από την βύθιση του αντίστοιχου γερμανικού PMI όπως βγαίνει από την σημερινή ανακοίνωση.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρωζώνη κινούνται ανοδικά δείχνει ότι η υποχώρηση έχει προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό χρηματιστηριακά.

Ο γερμανικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 44,7 από το 48,5 του Ιουλίου, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για μέτρηση στο 48,3, σημειώνει το Reuters.

Πίεση στο ευρώ και στα γερμανικά ομόλογα.

Η είδηση προκάλεσε πίεση στο ευρώ και πτώση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων. Ο σύνθετος δείκτης PMI παρακολουθεί τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης, οι οποίοι μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα της γερμανικής οικονομίας. Η βαθύτερη ύφεση της μεταποιητικής παραγωγής συνοδεύτηκε από συρρίκνωση της δραστηριότητας των υπηρεσιών.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες. Η ένδειξη του κλάδου υποχώρησε στο 47,3 από 52,3, σημειώνοντας χαμηλό εννέα μηνών. Ο μεταποιητικός PMI αυξήθηκε στο 39,1 τον Αύγουστο από 38,8 τον Ιούλιο, αλλά παρέμεινε βαθιά σε έδαφος συρρίκνωσης, σύμφωνα με την έρευνα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή Αρχική εικόνα:  F. Nötgen

Σχετικές αναρτήσεις

AfD: Παραιτήθηκε από την προεδρεία του κόμματος ο Μαξιμίλιαν Κρα

e-enimerosi

Βρετανία: Εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ

e-enimerosi

Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ θα προκηρύξει σήμερα το απόγευμα αιφνιδιαστικές πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου

e-enimerosi